Zagrepčanin u tri sata zaradi prosječnu mjesečnu plaću

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2012. u 13:25
PXL

Rekordna lanjska plaća u Hrvatskoj iznosila je pet i pol milijuna kuna ili 5.511.438 kuna.

U Hrvatskoj ima ljudi koji u tri sata rada zarade koliko za cijeli mjesec dobije prosječni zaposleni Prosječna plaća u Hrvatskoj iznosi 5441 kunu ili bruto od 7796 kuna. No ima i onih poslodavaca koji i te kako cijene neke svoje zaposlenike te im isplaćuju milijunske dohotke, piše Slobodna Dalmacija.

Rekordna lanjska plaća u Hrvatskoj iznosila je pet i pol milijuna kuna ili 5.511.438 kuna. Toliki je godišnji dohodak od nesamostalnog rada poreznicima prijavio čovjek s područja koje pokriva Područni ured Zagreb, a riječ je o dohotku prije oporezivanja, znači o onome s kojeg su skinuti doprinosi, ali nije oporezivan, tako da bi njegov neto godišnji dohodak u najgrubljoj računici mogao iznositi oko 3,7 milijuna kuna, navodi Slobodna Dalmacija. Na porezničkoj rang-ljestvici najvećih dohodaka od nesamostalnog rada, napravljenoj temeljem podataka iz obrađenih poreznih prijava, taj rekorder u godinu dana primi koliko u toj istoj godinu bruto zaradi 57 prosječno plaćenih ljudi. Svaki dan taj rekorder zaradi po 21.870 kuna, a njegova satnica vrijedi 2733 kune pa za tri sata rada zaradi prosječnu mjesečnu bruto buštu.  Moguće je da u Hrvatskoj ima i onih koji primaju veće dohotke od 5,5 milijuna kuna jer je ovaj rekorder čovjek koji je poreznicima prijavio dohodak jer je želio ostvariti neke olakšice ili je to trebao učiniti zbog nekih dodatnih zarada zbog kojih je nužno pisati prijavu.

Kako Slobodna Dalmacija navodi, prema podacima Središnjeg ureda Porezne uprave, na ljestvici 20 najvećih plaća u Hrvatskoj, koje iznose od 5,5 do 2,6 milijuna kuna, čak 17 pozicija drže građani iz Područnog ureda Zagreb Porezne uprave, a dva su mjesta pripala Siščanima: jedan je na 14. mjestu s tri milijuna kuna godišnjeg dohotka, a drugi je predzadnji s 2,7 milijuna kuna, dok je na posljednjem, 20. mjestu rang-liste građanin iz Pazina koji je lani prijavio 2,6 milijuna kuna godišnjeg dohotka od nesamostalnog rada. Uz ovu ljestvicu, poreznici su napravili i onu s najvećim prijavljenim dohocima u 2011. godini koje su ostvarili obrtnici i osobe koje se bave slobodnim zanimanjima, a ove godine prvi put na toj ljestvici nema djelatnosti niti zanimanja plasiranih.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ništa čudno, ima izuzetno talentiranih trejdera na ovom portalu, koji tolko zarađuju pravovremenim pritiskom tipke na testaturi osobnog kompjutera.

New Report

Close