Zagrebparking planira na Sljemenu uvesti naplatu parkiranja?

Autor: Poslovni.hr , 13. siječanj 2019. u 10:59
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Računajući ona parkirna mjesta ispred Tomislavova doma te pokraj planinarskih domova, nema ih ni stotinjak.

Staneš gdje uz cestu ima mjesta, a ako baš jako smetaš, u grad se vraćaš busom i, prije nego odeš doma, svratiš do Velesajma da na parkiralištu preuzmeš auto koji ti je odnio pauk. Sreća je u tome što vozilo Zagrebparkinga ne dolazi na Sljeme često jer to nikako nije praktično pa se oni koji na vrh Medvednice odlaze na svoja četiri kotača uglavnom ne moraju brinuti ne “uhvate” li jedno od rijetkih tamošnjih parkirališnih mjesta, piše Večernji list.

Jer, računajući one ispred Tomislavova doma te pokraj planinarskih domova, nema ih ni stotinjak, a prema najavama Parka prirode (PP) Medvednica, sva bi se uskoro mogla naplaćivati. Da se razmišlja o eventualnom uvođenju naplate parkiranja, potvrdila nam je i ravnateljica PP-a Marina Popijač, ali o tome se, objasnila je, samo “razgovaralo”.

– Postavili smo nedavno brojač prometa da vidimo koliko uopće vozila dolazi, ali moramo prvo napraviti detaljne analize, ne možemo u realizaciju prije detalja – objasnila je ravnateljica čiji kolege govore da naplata parkiranja nije predviđena samo za iscrtana parkirališna mjesta jer ih jednostavno nema dovoljno, već je upravo karta za auto ta koja bi se morala kupiti prije penjanja na brdo. Ona bi bila dnevna, objašnjavaju u Parku prirode, a sve da bi se Sljeme oslobodilo ispušnih plinova i da se one koji vole prirodu potakne da u nju dolaze pješice ili ZET-ovim autobusom. Mali tu problem svakako nastaje onima koji dolaze sa strane Zagorja jer tamo bus do Sljemena ne vozi.

– Jasno nam je da bi tu moglo biti malo “škakljivo” jer dolaze nam i skijaši koji voze opremu pa, ako je ne uguraju u bus, što Zagorci ni ne mogu, pješice je nikako ne mogu nositi. Ali, opet, neće automobilima biti zabranjeno – govore iz Parka prirode pa još jednom ističu da se o naplati parkiranja samo razmišlja. Za sada. Jer kad se sagradi žičara, vozila će se nastojati sasvim iskorijeniti.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve


Baš me zanima da li uz gradnju žičare i zabranu dolaska automobila na Sljeme (što podržavam) planiraju i sagraditi velike parkinge na dnu žičare ili će jednostavno sve prepustiti stihiji? Poznavajući Banditićev modus operandi, ovo drugo je izglednije.

čudno da mu još nije palo na pamet da napravi žičaru, koja nosi automobile, to bi bilo najpraktičnije, nema presjedanja, a gore naplata vožnje i parkinga

Baš me zanima da li uz gradnju žičare i zabranu dolaska automobila na Sljeme (što podržavam) planiraju i sagraditi velike parkinge na dnu žičare ili će jednostavno sve prepustiti stihiji? Poznavajući Banditićev modus operandi, ovo drugo je izglednije.

New Report

Close