Zagrebačkoj i Erste banci isplaćeno gotovo 32 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/H , 10. svibanj 2018. u 16:05
Foto: Thinkstock

Zagrebačkoj i Erste banci ovoga tjedna isplaćeno je gotovo 32 milijuna kuna iz stečajne mase bjelovarske tvrtke Elektrometal, stoji u izvješću stečajnog upravitelja Franje Otročaka objavljenom u četvrtak na Trgovačkom sudu u Bjelovaru.

Novac je bankama isplaćen tijekom ovoga tjedna, a riječ je o isplati 35 posto priznatih tražbina vjerovnika drugog višeg isplatnog reda. Podsjetimo, Elektrometal u stečaju prodao je potkraj veljače udio u tvrtci-kćeri Elektrometal – distribucija plina na javnoj dražbi za 41 milijun kuna, pri čemu je prioritet bio isplatiti potraživanja radnika ukupne vrijednosti 7,8 milijuna kuna, a koja su namirena u 100-postotnom iznosu.

Stečajni upravitelj Otročak spominje i kako je tvrtka Scheidt & Bachmann TUBS d.o.o. iż Donjeg Stupnika, odustala od kupnje paketa od 99,25 posto dionica senjske tvrtke Metalna oprema koje su također dio stečajne mase Elektrometala, pa se i dalje traži kupac.

"U narednom periodu nastavit će se sa unovčenjem imovine stečajnog dužnika. Nekretnine na kojima nema založnog prava nastavit će se prodavati putem javnih dražbi, a nekretnine opterećene založnim pravom počet će se unovčavati putem FINA-e. U lipnju će biti dovršena parcelacija glavne nekretnine u Bjelovaru i tada će se započeti sa unovčenjem i tih nekretnina", stoji u izvješću stečajnog upravitelja Otročaka. Trgovački sud u Bjelovaru stečaj u Elektrometalu proglasio je sredinom rujna prošle godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close