Zagrebačkim obrtnicima povoljni krediti HPB-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. svibanj 2016. u 14:21
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Svaki član Udruženja obrtnika grada Zagreba, sukladno svojoj kreditnoj sposobnosti, moći će aplicirati za kredit.

Hrvatska poštanska banka (HPB) i Udruženje obrtnika grada Zagreba u utorak su sklopili Sporazum o suradnji u kratkoročnom kreditiranju obrtnika, na temelju kojega HPB članovima Udruženja nudi kredite do 40 tisuća kuna, uz fiksnu kamatnu stopu od četiri posto i rok otplate do godinu dana.   

 HPB je povijesno vrlo snažno vezan uz obrtnički sektor, podupire ga i pokušava ponuditi ono što će mu dati mogućnost iskoraka i stvaranja dodane vrijednosti, rekao je na potpisivanju sporazuma izvršni direktor Sektora poslovanja s gospodarstvom HPB-a Boris Bekavac.

 Izvijestio je kako sporazum omogućava kredite maksimalnog iznosa 40 tisuća kuna, s ročnošću do 12 mjeseci i fiksnom kamatom od četiri posto. Ti su krediti, kako je rekao, primarno namijenjeni trenutnoj osnovnoj potrebi obrtnika, osiguranju likvidnih sredstava koja omogućavaju poslovanje do naplate potraživanja.

 Svaki član Udruženja obrtnika grada Zagreba, sukladno svojoj kreditnoj sposobnosti, moći će aplicirati za kredit. 

 Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar istaknuo je da je Udruženje dalo polog od milijun kuna za svoje članove kako bi ostvarili što povoljnije kredite. Rekao je da je dogovorena minimalna papirologija, što obrtnicima maksimalno pojednostavljuje dobivanje kredita.

 "Obrtnici s tim sredstvima mogu pokriti neke tekuće troškove, podmiriti dugovanja da bi mogli konkurirati za nepovratna poticajna sredstva Grada Zagreba, a mogu ih koristiti i za nabavu repromaterijala i druge potrebe", istaknuo je Trojnar. Pored toga, dodao je, želja je potaknuti obrtnike na širenje poslovanje, a imaju li poteškoća s likvidnošću, pomoći im da "preskoče tu stepenicu" i krenu dalje.

 Rekao je i da se Udruženje obrtnika grada Zagreba odreklo kamate na oročena sredstva plasirana kako bi članstvo dobilo što povoljnije kamate.

Komentirajte prvi

New Report

Close