Zagrebački hotel Esplanade ne posluje više pod zastavom Regenta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. listopad 2012. u 08:24
Hotel Esplanade / PXL

Esplanade je prestižan hotel i uvjeren sam da će postići značajan rast, izjavio je generalni direktor hotela Ivica Max Krizmanić.

Zagrebački hotel Esplanade od danas ponovno posluje kao neovisan hotel, pod nazivom Esplanade Zagreb Hotel, nakon što je osam godina poslovao pod zastavom Regenta, priopćeno je iz tog hotela.

Esplanade je od 2004. godine, nakon potpune rekonstrukcije, poslovao pod nazivom The Regent Esplanade Zagreb. Brand Regent je bilježio različite stope rasta, da bi naposlijetku bio prodan tvrtki Formosa International Hotels s Tajvana. Međutim, ostvareni rast nije bio sukladan smjernicama Esplanade i vlasnika hotela, te je stoga donesena odluka o osamostaljenju hotela.

Hotel Esplanade sagrađen je 1925. godine s ciljem pružanja vrhunskog smještaja i usluga putnicima glasovitog Orient Expressa, koji je prometovao na liniji Pariz – Istanbul. Esplanade 2002. godine preuzima austrijska kompanija – WSF Group, grupacija privatnih kompanija specijaliziranih za razvoj međunarodnih luksuznih hotela i sportskih sadržaja.

Vjerujem da je nastupilo vrijeme da nastavimo svoj put kao neovisan hotel. Esplanade je prestižan hotel i uvjeren sam da će postići značajan rast, izjavio je generalni direktor hotela Ivica Max Krizmanić. Nastavljamo slijediti tradiciju hotela Esplanade pružajući visoke standarde personalizirane usluge svima koji su u potrazi za ugodnim ambijentom te prijateljskom i opuštenom uslugom, dodao je Krizmanić.

U WSF Group uvjereni su da će kultnom hotelu kao što je Esplanade samostalno poslovanje pružiti brojne nove mogućnosti, rekao je partner u WSF Group Daniel Koetser.

Komentirajte prvi

New Report

Close