Zagrebački holding – od ukupno 15 novoimenovanih direktora devet je žena!

Autor: Sponzorirani članak , 26. studeni 2013. u 16:10
Press foto

I u razdoblju koje dolazi primarni cilj Zagrebačkog holdinga je postizanje odgovornog, profesionalnog, etičnog i transparentnog poslovanja.

Zagrebački holding jedan je od sponzora okruglog stola 'Žene poduzetnice' u organizaciji Poslovnog dnevnika, a koji će se održati 28. studenoga 2013. u 9.30 sati, u restoranu Bon Appetit, Heinzelova 62a, Zagreb.

Prema  djelatnostima koje obavlja, Zagrebački holding jedinstveno je trgovačko društvo na području Republike Hrvatske pa je zahvaljujući tomu u mogućnosti stalno proširivati svoju komunikaciju sa zajednicom, bolje povezujući ljude, njihova znanja, vrijeme i iskustva.

Osnovan je 2007. godine prema Zakonu o trgovačkim društvima i u 100-postotnom je vlasništvu Grada Zagreba. Sastoji se od 15 podružnica koje obavljaju djelatnosti nekadašnjih gradskih poduzeća, a  vlasnik je i 9 trgovačkih društava /ustanove. Ukupni broj zaposlenih je oko 13.000.

Djelatnosti tvrtke grupirane su u poslovna područja komunalnih, prometnih, tržišnih i energetskih djelatnosti. Zagrebački holding djeluje s jasnom vizijom učinkovitog pružanja javnih usluga; snabdijevanje vodom, distribucija plina, javni gradski prijevoz, parkiranje, odvoz  i odlaganje otpada, uređenje cesta, groblja itd., u cilju poboljšanja kvalitete života građana Zagreba, socijalne osjetljivosti i unapređenja poslovnog okruženja. Glavna mu je misija biti primjer izvrsnosti u pružanju javnih usluga u skladu s EU standardima zadovoljavajući potrebe građana iznad očekivanja, aktivno podupirući komunalni, upravljački, gospodarski i urbani preporod Zagreba. Pri tome djelovati na društveno odgovoran način prema svojim zaposlenicima, okolišu i cjelokupnoj zajednici.

Tvrtka ulaže konstantan trud kako bi se mijenjala  u skladu s potrebama vremena te prilagodila standardima koje nameće razvitak cjelokupnog društva. Teme koje trenutačno najviše zaokupljaju vodstvo tvrtke obuhvaćaju gospodarske aspekte poslovanja, smanjenje troškova uz istodobno povećanje kvalitete usluga, tehničko-tehnološki razvitak, brigu za okoliš te ulaganje u ljudski kapital, uzimajući pritom u obzir pravedan omjer zaposlenih žena i muškaraca. Koliko Zagrebački holding uistinu drži do ovih, s pravom možemo reći, civilizacijskih vrijednosti, govori podatak iz nedavne prošlosti kada je Uprava tvrtke imenovala nove direktore podružnica i ovisnih društava. Od ukupno 15 novoimenovanih direktora  podružnica i trgovačkih  društava  9 je žena, što predstavlja bitan iskorak u upravljanju ljudskim potencijalima, jedinstven  u hrvatskim, ali i svjetskim razmjerima.

Zagrebački holding, radi postizanja i održanja visokog ugleda na svim područjima obavljanja svojih djelatnosti, razvija vlastita etička načela i poslovni moral modernog korporacijskog upravljanja u skladu s dobrim poslovnim običajima i zakonskim okvirom.

I u razdoblju koje dolazi primarni cilj Zagrebačkog holdinga je postizanje odgovornog, profesionalnog, etičnog i transparentnog poslovanja. Jednako  tako cilj je izgraditi i održati čvrstu kulturu usklađenosti s propisima kroz efektivno provođenje fundamentalnih procesa kao što su edukacija, komunikacija na svim razinama, procjena rizika, evaluacija učinkovitosti i redovito izvješćivanje.

Povjerenje građana, ostalih korisnika i cjelokupne javnosti u rad Zagrebačkog holdinga najveći je uspjeh i poticaj za daljnji rad i razvoj.

New Report

Close