Zagrebački holding diže kredit od 150 milijuna kuna za projekte koji su trebali biti završeni lani

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2019. u 08:33
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Skupština je na prošlom zasjedanju već odobrila 350 milijuna kuna zaduživanja Gradu

Da barem vidimo metar nove tramvajske pruge ili neku fasadu, još bismo rekli: ‘ajde. Ali ovako… – za što Zagrebački holding opet uzima kredit od 150 milijuna kuna, na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine nikako nije bilo jasno HNS-ovu zastupniku Tomislavu Stojaku. Započete investicije iz prošle godine i one koje se planiraju dovršiti do kraja ove, čime je zaduženje pravdala predsjednica Holdingove uprave Ana Stojić Deban, kazao je, nisu baš neko objašnjenje za toliki kredit, pogotovo s obzirom na to da je Skupština na prošlom zasjedanju već odobrila 350 milijuna kuna zaduživanja Gradu, piše Večernji list.

– Kako sad mi odobravamo kredit za projekte iz prošle godine koje treba dovršiti ako se po Zakonu o javnoj nabavi uopće ne smiju raspisivati natječaji nisu li za realizaciju osigurana sredstva – pitao je nezavisni zastupnik Vladimir Ferdelji, dok je SDP-ovcu Saši Molanu bilo sporno zašto, između ostalog, u te projekte spada i nabava koševa za smeće od dva milijuna kuna. Takve bi nabave, kazao je, Holding bez problema trebao moći financirati bez ikakvih pozajmica.

– Jedino što je iz svega toga jasno jest da Holding očito ima za kruh, vodu i režije, a ostalo sve treba plaćati kreditom – zaključio je Stanko Kordić (GLAS).

Komentirajte prvi

New Report

Close