Zagrebački B.M.V. Inženjering kupio hotel Neum

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. travanj 2013. u 16:35
Foto: www.hotel-neum.com

Predstavnici zagrebačke kompanije B.M.V. Inženjering potpisali su danas u Mostaru ugovor s Agencijom za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) o kupovini hotela Neum u istoimenom bosanskohercegovačkom primorskom gradiću.

Predstavnici zagrebačke kompanije B.M.V. Inženjering potpisali su danas u Mostaru ugovor s Agencijom za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) o kupovini hotela Neum u istoimenom bosanskohercegovačkom primorskom gradiću za četiri milijuna maraka odnosno oko dva milijuna eura.

Ugovor su potpisali zamjenik direktora Agencije za privatizaciju HNŽ-a Mihajlo Butigan i predsjednik uprave B.M.V. Inženjeringa Vido Kristić.

Butigan je istaknuo kako se ugovorom osigurava provedba poslovnog plana za razvoj hotela Neum čije je poslovanje posljednjih godina stagniralo. Po njegovim riječima, tijekom trogodišnjeg razdoblja novi vlasnici su se obvezali potpuno obnoviti hotel, koji ima 380 soba, tako da kvalitetom i sadržajima dostigne kategoriju od četiri zvjezdice.

Da bi sve što je u potpisanom ugovoru bilo i realizirano, kupac je ponudio da za tri godine investira 21 milijun maraka, rekao je Butigan.

Precizira se i da će novi vlasnici zadržati postojeća 83 radnika i zaposliti 40 novih.

Natječaj za prodaju državnog udjela u hotelu "Neum" iz Neuma raspisan je u prosincu prošle godine, a najboljim je proglašena ponuda tvrtke B.M.V. Inžinjering d.o.o. Zagreba koja se bavi poslovanjem i zakupom nekretninama i građevinarstvom.

Načelnik Općine Neum Živko Matuško, koji je nazočio potpisivanju ugovora, istaknuo je da Neum, kao jedini izlaz BiH na more, zavrijeđuje daleko veću pažnju nego do sada.

Nužan je veći dotok kapitala kako bi turizam podigli na veću razinu, a ovo je novi početak za hotel Neum u kojem će turističke usluge biti na mnogo višoj razini, rekao je Matuško.

Agencija za privatizaciju ranije je potpisala ugovor o dokapitalizaciji s Hypo grupom koja je postala vlasnik 76 posto udjela u tom hotelu, no budući nisu realizirali najavljene investicije, ugovor je raskinut.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vido Krstić, radio u IGH kao glavni nadzorni inženjer na izgradnji autoceste Bosiljevo – Sveti Rok i nakon tog postao vlasnik Zavrtnice i tko zna čega još, a imovina mu se mjeri u desetinama milijuna eura!!!! Naravno, nikom nikad nije bilo sumnjivo da jedan inženjer s plaćom nešto iznad prosjeka kupuje po centru Zagreba objekte vrijedne milijune eura! Nije ni čudo da je HAC, a onda i država, u banani kad su ga ovakvi lopovi skupa s kriminalcima iznutra opelješili do kosti. I sad je ovaj ugledni građanin, a mafiji u vlasti i pravosuđu ne pada na kraj pameti istražiti ove i ovakve???
Nije nikakvo čudo da ćemo radi svega ovoga u vrlo kratkom vremenu biti u puno puno goroj situaciji nego Grčka i Cipar…

New Report

Close