Zagreb se guši u smeću: Najavljuju se visoke novčane kazne zbog nepropisnog bacanja otpada

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Jozić je na kraju najavila i poskupljenje odvoza otpada, ne navodeći nikakve detalje o tome koliko bi ono trebalo iznositi ni kada će stupiti na snagu.

Zašto je Zagreb pun smeća pokušala je u Dnevniku Nove TV objasniti Mirka Jozić, pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

'Koliko god se Grad i njegove službe trudili, ovo nam izgleda kao Sizifov posao. Na jednom mjestu se skloni nepropisno odloženi otpad, na drugom nastaje. Unatoč dodatnom zapošljavanju i nabavci dodatne opreme i specijalnih vozila u Čistoći, preostale su nam kazne", kazala je Jozić.

Najavila je kazne.

'Onaj tko jednom dobije kaznu, neće mu pasti na pamet da više nepropisno odbaci otpad', kaže Jozić i dodaje kako će kazne sigurno biti u visini jedne prosječne plaće u Zagrebu, ovisno o količini i vrsti otpada.

Na pitanje hoće li Grad početi kažnjavati sam sebe jer nije ništa napravio, odgovara: 'Otkud vama da Grad nije ništa napravio?! Smeće nije Grad donio i ostavio nego nesavjesni građani. Imamo 90 posto ljudi koji odvajaju otpad, ali dosta je 10 posto pojedinaca da naprave kaos u cijelom gradu i to nema Čistoće koja bi to stigla pospremiti'.

Jozić je na kraju najavila i poskupljenje odvoza otpada, ne navodeći nikakve detalje o tome koliko bi ono trebalo iznositi ni kada će stupiti na snagu.

Komentari (3)
 • Einstein1
  Einstein1 19:29 20.8.2019.

  Bandić je najodgovorniji i najzaslužniji za sve. On sebe tako predstavlja. Zbog toga ga zagrepčani i biraju već ne znam koji put - on je najpametniji genijalac na svijetu. Sve zna, od vozit bagera, do arhitekture. Jedino kaj nije naučio govorit zagrebački…

 • zez1
  zez1 10:53 20.8.2019.

  Dati otkaz cijelom managmentu Čistoće.
  Neka si smanje plaće za 50% pa neće trebati poskupiti već odvratno skupo pražnjenje smeća.
  Neka Pripuzu počnu prodavati sakupljeni odvojeni otpad, a ne plaćati za to zbrinjavanje pa će biti dovoljno love za odvoz.

 • RedHat
  RedHat 8:50 20.8.2019.

  Koja zamjena teza. Čistoća je najodgovornija za nered u Zagrebu i umjesto da budu kažnjeni za to oni bezobrazno najavljuju poskupljenje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve