Zagreb raspisuje natječaj za projekt žičare na Sljemenu, evo kada počinje gradnja

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2016. u 10:39
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Jednom od važnijih gradskih projekata, Bandić će nakon 16,5 godina provedenih na čelu grada, sada dati prioritet, a osim iz gradske blagajne, novac će se ‘povući’ i iz Zagrebačkog holdinga.

Gradonačelnik Milan Bandić prije lokalnih izbora doista će započeti s projektom sljemenske žičare. Nije se šalio, unatoč činjenici da je u proračunu za iduću godinu na toj stavci rezervirao milijun kuna.

Jednom od važnijih gradskih projekata, Bandić će nakon 16,5 godina provedenih na čelu grada, kako doznajemo, sada dati prioritet, a osim iz gradske blagajne, novac će se “povući” i iz Zagrebačkog holdinga. Graditi sljemensku žičaru, doduše, Bandić neće, kako je to najavljivao, početi za devet dana, ali hoće u siječnju, piše Večernji list.

Prvi potez Grada tako je rekonstrukcija tramvajske pruge Mihaljevac – Gračani za što je na računu Holdingova ZET-a rezervirano 30 milijuna kuna. Za taj je posao sve pripremljeno, a čeka se posljednji potpis i radnici nakon blagdana izlaze na teren.

Paralelno s tim u Gradu su u tijeku obrade ponuda najpovoljnijih ponuđača čiji će zadatak biti rušenje stare trase. Cjelokupna bi dokumentacija trebala biti riješena do kraja godine, a rušenje početi pred kraj siječnja. Za te je radove predviđeno pet milijuna kuna.

Cijeli članak pročitajte ovdje.    

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ha, ha ,ha, jaki izvor ankete, još ti fali Hasanbegović koji bi osvojio 80 % a vas zaostalih nema više od 10% u Zagrebu.

Gradonačelnik Milan Bandić prije lokalnih izbora doista će započeti s projektom sljemenske žičare.
direktno.hr:
Za koga biste glasovali da su danas izbori za gradonačelnika/cu Zagreba?
Milana Bandića (Stranka rada i solidarnosti)
14%
Brunu Esih (nezavisna)
70%
Andriju Mikulića (HDZ)
3%
Anku Mrak-Taritaš (HNS)
4%
Ivana Pernara (Živi zid)
3%
Sandru Švaljek (nezavisna)
7%
kandidata SDP-a
1%
Broj glasova 2151

New Report

Close