Zagreb postaje bogatiji za kafić: Otvara se Julius Meinl Poetry Cafe

Autor: Agencija VLM , 15. svibanj 2014. u 13:55
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U srijedu 21. svibnja 2014. godine, Zagreb će postati bogatiji za još jedno mjesto gdje će svoju oazu mira potražiti svi poklonici poezije i štovatelji istinskih kulturnih vrijednosti…

U srijedu 21. svibnja 2014. godine, Zagreb će postati bogatiji za još jedno mjesto gdje će svoju oazu mira potražiti svi poklonici poezije i štovatelji istinskih kulturnih vrijednosti. Naime od 19:00 sati u Kordunskoj 1 u prostoru ExKinoteke, otvorit će se Julius Meinl Poetry Cafe kao dio Julius Meinl Poetry projekta u kojem su pokazali važnost i vrijednost poezije u životu običnih ljudi, ali i važnost poezije za sve one koji u ispijanju jutarnje kave traže bijeg od ustaljene svakodnevice. Julius Meinl, brend koji inspirira pjesnike još od 1862. predstavio je 3. ožujka 2014. godine Poetry projekt, zanimljivu i edukativnu kampanju u kojoj nas je želio potaknuti na otkrivanje i prepoznavanje poezije u svakom trenutku kada se susretnemo s njom.

Nastavak kampanje uslijedio je na Međunarodni dan poezije 21. ožujka 2014., kada je Julius Meinl odlučio nagraditi sve ljubitelje kave i sve one kojima je ovaj mirisni napitak svakodnevni životni ritual. Stoga je 21. ožujka u 259 lokala diljem Hrvatske u kojima se točila Julius Meinl kava, valuta plaćanja bila poezija. Na taj dan preko 22.000 ljudi platilo je Julius Meinl kavu stihom. Nastavak Poetry projekta upravo je otvaranje Poetry Cafea te se povodom toga na Facebooku sakupljaju stihovi koji će se aplicirati na zidove ovog jedinstvenog lokala. Naime organizatori projekta izabrat će desetak najboljih stihova koji će krasiti zidove Poetry Cafea te će autori izabranih stihova biti specijalni gosti prilikom otvorenja. Svi zainteresirani koji vole poeziju  mogu sudjelovati u natječaju i aplicirati svoje stihove na sljedećem linku: https://www.facebook.com/juliusmeinlbonfanti/app_631702833563914.

Uz apliciranje na službenoj Julius Meinl stranici na Akademiji likovnih umjetnika Julius Meinl poziva slikare/umjetnike da im pomognu u pisanju stihova po zidovima i oslikavanju Poetry Cafea. Stoga pridružite se ovom prekrasnom projektu i budite dio priče koja je osvojila sve ljubitelje poezije diljem Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close