Zagreb najmom po kunu spašava 10-ak knjižara i nakladnika

Autor: Saša Paparella , 17. svibanj 2017. u 14:20
Grad mijenja kriterije za određivanje zakupnine/FOTOLIA

Pomoć dijelu prodavača knjiga.

Povodom najave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će sve knjižare u gradskim prostorima ubuduće plaćati svega jednu kunu mjesečnog najma po kvadratnom metru, zatražili smo precizniju informaciju o tome koji će knjižari tu profitirati.

U Gradu nismo uspjeli doznati o kojim je knjižarima riječ, iako je poznato da jedan od gradskih prostora koristi nakladnica Milana Vuković Runjić koja je na izbornoj listi stranke Bandić Milan 365. Pitali smo i koji su sve knjižari Gradu dužni novac za najamninu.  

"Iako su za desetak gradskih prostora koji se koriste za nakladničku i knjižarsku djelatnost uglavnom podmirene sve obveze, sukladno sklopljenim ugovorima o zakupu, poduzimanja konkretnih mjera na dobrobit nakladnika Grad Zagreb želi biti svijetlim primjerom nadležnim ministarstvima, ali i drugim gradovima", navodi se u odgovoru koji nam je poslao Damir Lasić, pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada.  

"Radi sloma knjižarskog lanca Algoritam i problema Zajednice nakladnika i knjižara, s namjerom da se ublaže negativne posljedice za cijeli sektor Grad će izmjenom kriterija za određivanje zakupnine poslovnog prostora u kojem se obavlja spomenuta djelatnost odrediti zakupninu od jedne kune po m2", rečeno nam je.

Komentirajte prvi

New Report

Close