Zagreb Montaža: U 2013. kreće projekt u Šibeniku

Autor: Poslovni dnevnik , 10. veljača 2014. u 19:40
Alen Čović, direktor Zagreb Montaže/Patrik Macek/PIXSELL

Godinama najavljivani trgovi, garaža, tržnica… bliže realnosti.

Već u ovoj godini trebala bi početi realizacija projekta Drage u Šibeniku, koji investitor Zagreb Montaža najavljuje već nekoliko godina, rekao je direktor te grupacije Alen Čović, koji je s predstavnicima šibenske gradske vlasti obišao lokaciju.

Riječ je projektu koji bi Šibeniku donio novu strukturu javnih prostora s kaskadno postavljenim trgovima iznad javnih i trgovačkih područja te garažu s oko 650 mjesta. Njime je predviđena i gradnja nove tržnice te prirodnog prijelaza prema moru. Čović je istaknuo da će se projekt rješavati u fazama, i to prema zamisli renomiranoga španjolskog arhitekta Josepha Luisa Mattea.

Današnji obilazak je priprema pred finalizaciju projekta, kazao je Alen Čović, dodavši da se rješavaju i problemi imovinsko-pravnih odnosa na pojedinim parcelama o kojima ovisi prometno rješenje. Zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta obećao je podršku gradske administracije te istaknuo da im je interes iskorak u svim projektima koji zasad postoje samo na papiru i o kojima se priča godinama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close