Zagreb izdao prvu tranšu obveznica: Zadužuje se za 1,8 milijardi kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. srpanj 2016. u 11:41
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zajednički agenti izdanja Obveznica su Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka.

Knjiga upisa za prvu tranšu obveznica Zagrebačkog holdinga, vrijednu 1,8 milijardi kuna, otvorena je u ponedjeljak u 9 sati i bit će otvorena do srijede, 13. srpnja do 16 sati, uz mogućnost da upis završi i ranije tijekom srijede, objavljeno je iz Zagrebačkog holdinga

Riječ je o tranši ciljanog nominalnog iznosa od 1,8 milijardi kuna, dospijeća 2023. godine. 

Iz Zagrebačkog holdinga su u petak, nakon predstavlja izdanja investitorima, objavili kako namjeravaju izdati obveznice u ukupnom nominalnom iznosu do 2,3 milijarde kuna, s fiksnom kamatnom stopom, uz godišnju isplatu kamata i dospijećem u srpnju 2023. godine.

Planirani dan izdanja prve tranše je 15. srpnja 2016., a planirani dan dospijeća 15. srpnja 2023. godine. Nominalni iznos jedne obveznice je jedna kuna, a minimalni iznos uplate na ime upisa prve tranše je 200 kuna za svaku pojedinačnu ponudu.

Izdanje obveznica u prvoj tranši se provodi kao javna ponuda ulagateljima u Hrvatskoj, koji će za upisane vrijednosne papire uplatiti minimalno 200 tisuća kuna na ime upisa obveznica po ulagatelju, za svaku pojedinačnu ponudu. Nakon izdavanja, Zagrebački holding namjerava obveznice u najkraćem mogućem roku uvrstiti na Službeno tržište Zagrebačke burze.

Zajednički agenti izdanja Obveznica su Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka.

U prezentaciji kojom je izdanje obveznica predstavljeno ulagačima uz ostalo se ističe da je Zagrebački holding 2007. godine izdao euroobveznice vrijedno 300 milijuna eura, koje dospijeva 10. srpnja slijedeće godine te ističu da će otkup tih obveznica biti proveden paralelno s izdanjem novih obveznica.

Također, u prezentaciji se navode i planirana investicijska ulaganja u iduće četiri godine, u ukupnom iznosu od 2,97 milijarde kuna. Među tim su ulaganjima, primjerice, planirana izgradnju stambenog naselja Podbrežje, modernizacija sustava javnog prijevoza, odnosno nabava novih tramvaja, autobusa, specijalnih vozila i ulaganja u opremu i infrastrukturu javnog gradskog prijevoza, kao i daljnja izgradnja i sanacija vodoopskrbne mreže i mreže odvodnje grada Zagreba. Planirani su i radovi na Servisno operativnim centrom Jakuševac, sortirnici otpada i reciklažnim dvorištima, kao i rekonstrukcija postojeće i daljnji razvoj mreže plinofikacije grada te rekonstrukciju tržnicaBranimirova, Trešnjevka i Dolac.

Komentirajte prvi

New Report

Close