Zagreb dobiva festival svijetla: Tunel Grič postat će čarobna šuma, a kula Lotrščak svjetionik

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2017. u 12:01
Foto: Thinkstock

Tema festivala je buđenje proljeća pa će svaka lokacija na svoj način dočarati taj ugođaj.

Tunel Grič postat će čarobna šuma, nad Art parkom lebdjet će svijetleći baloni, Tomićevom će prolaziti kugle u slapu, kula Lotrščak postat će svjetionik koji će pozivati ljude na Gornji grad, a u Klovićevim dvorima će zaživjeti laserski labirint koji će se moći proći samo ako ne dotaknete njegove rubove, piše Večernji list. To je tek dio onoga što očekuje posjetitelje prvog Festivala svjetla, koji će od 16. do 19. ožujka zaživjeti u staroj gradskoj jezgri.

Među lokacijama su i Vranyczanyeva poljana, gdje će dizajner rasvjete Dean Skira postaviti spiralni objekt “Twisted”, na platou Gradec bit će svjetlosna predstava, a na Jezuitskom trgu će projekcijskim oslikavanjem uz glazbu “obojiti” okolne zgrade. Zagrebačka je Turistička zajednica iz svoga proračuna za projekt izdvojila 900.000 kuna, a realizira ga u suradnji s tvrtkom Lumigea uz pomoć ProLighta, Status grupe i Produkcija tima.

– Zagreb će se pridružiti domaćoj Puli, ali i brojnim svjetskim gradovima koji imaju takve festivale poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Peterburga ili Berlina – rekao je voditelj projekta Ranko Skansi, vlasnik Lumigee.

Tema festivala je buđenje proljeća pa će svaka lokacija na svoj način dočarati taj ugođaj, i to od 19 do 23 sata, dok će Tunel Grič biti otvoren već od 18 sati. 

Komentirajte prvi

New Report

Close