Zagreb dobio svoj šesti mljekomat

Troškove prvog punjenja mljekomata sa 200 litara mlijeka financirala je Krapinsko-zagorska županija Troškove prvog punjenja mljekomata sa 200 litara mlijeka financirala je Krapinsko-zagorska županija

Troškove prvog punjenja mljekomata sa 200 litara mlijeka financirala je Krapinsko-zagorska županija.

U Zagrebu je proteklog vikenda, u Vlaškoj ulici, otvoren mljekomat Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Kiseljak iz Krapine, čime se nastavio trend sve veće prisutnosti svježeg nepasteriziranog mlijeka u hrvatskoj metropoli.

Troškove prvog punjenja mljekomata sa 200 litara mlijeka financirala je Krapinsko-zagorska županija. Za nabavku mljekomata Krapinsko-zagorska županija dosad je poljoprivrednicima dodijelila 120.000 kuna te će i nadalje poticati otvaranje mljekomata, s obzirom da u tome vidi održivost poljoprivrednih gospodarstava u Zagorju. Na području Krapinsko-zagorske županije dosad je instalirano šest mljekomata. Otvaranju mljekomata u Vlaškoj ulici prisustvovali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek. U Hrvatskoj se trenutno nalazi 35 mljekomata, a od čega njih šest u Zagrebu. Na Jadranskoj obali ih je također šest, a ostali su raspoređeni diljem kontinentalne Hrvatske.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!