Zagreb dobio 3 nove lokacije za šetnju pasa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. travanj 2015. u 14:49
Foto: Marko Prpić / Pixsell

U Zagrebu danas ima 70 površina gdje psi mogu šetati bez povoca i nekoliko uređenih parkova.

Zagrebačka Gradska skupština prihvatila je u utorak većinom glasova (43 za, tri suzdržana) prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba, a u raspravi je Davor Bernardić (SDP) ukazao da u planu nema odgovarajućih pretpostavki za pristup zračnoj luci željeznicom, a što ima veći broj europskih gradova.

"Prostorni plan je krovni planski dokument, no i tu je već sada predviđena trasa lakošinskog vozila pa plan ne treba dopunjavati", poručili su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Navode da izmjene Prostornog plana također obuhvaćaju produljenje roka odlaganja otpada na odlagalištu Prudinec do 2018. odnosno do roka utvrđenog zakonom kojim je regulirano održivo gospodarenje otpadom, utvrđivanje i preispitivanje dodatnih mogućnosti "lokacija u istraživanju" za potrebe uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, preispitivanje prostorno-planskih uvjeta za legalizaciju nezakonito izgrađenih zgrada i dr.

Na zamjerku gradskog zastupnika Tomislava Stojaka (HNS) da se danas trebalo raspravljati i o Generalnom urbanističkom planu (GUP) Zagreba, koji je povučen s dnevnog reda, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) najavio je da će GUP biti na dnevnom redu skupštinske sjednice već 7. svibnja.

"Tada će biti donesena odluka koja korespondira s interesima građana kada je u pitanju legalizacija objekata i podzemne garaže u Donjem gradu", dodao je gradonačelnik Milan Bandić.

Gradska skupština izmijenila je odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca kojom su propisane tri nove lokacije za pse, od Kušlanove do Heinzlove uz Branimirovu ulicu, između SR Njemačke i Ukrajinske ulice te istočno od Bijeničke ceste, a zapadno od ulice Veliki dol.

U Zagrebu danas ima 70 površina gdje psi mogu šetati bez povoca i nekoliko uređenih parkova, a tamo gdje ne smiju, postavljalju se odgovarajuće oznake, rekao je pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk koji je najavio i skoro donošenje novog pravilnika t ime u vezi.

Komentari (2)
Pogledajte sve

odlicna tema za “poslovni” dnevnik!

Park uz Branimirovu ulicu od Kušlanove do Heinzelove postoji već skoro dvije godine!

New Report

Close