Zagreb će uskoro dobiti 260 novih taksi vozila

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2017. u 13:48
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Osim što će se konačno dodijeliti nove dozvole, onim prijevoznicima koji imaju porezni dug ili dug za mirovinsko i zdravstveno osiguranje teže će obnoviti postojeće.

Gotovo dvije godine nije se dodijelila nijedna, a sad će se raspisati javni natječaj za njih 260. Broj je to trenutačno slobodnih autotaksi-dozvola, a ujedno i broj novih taksista koji će, nakon provedenog natječaja, sa svojim vozilima na zagrebačke ulice najkasnije do svibnja, piše Večernji list.

O kriterijima i načinu raspisivanja samog natječaja jučer je odlučivalo Povjerenstvo za izdavanje dozvola za obavljanje autotaksi-prijevoza, čiji je predsjednik Mario Župan objasnio kako će upravo članovi povjerenstva razmatrati i zahtjeve za dozvole prijavljene na natječaj.

'Sve potpuno transparentno i javno. U Povjerenstvu su članovi Skupštine, Grada, Obrtničke i Gospodarske komore, odnosno riječ je o skupu svih struka koje će dobro razmotriti i bodovati svaki zahtjev', objasnio je Mario Župan te dodao da će određenu prednost i dalje, baš kao i u prethodnim natječajima, imati oni koji dosad dozvolu nisu imali, oni koji imaju novije vozilo ili je pak riječ o električnom ili hibridnom automobilu, kao i oni koji će, primjerice, pružati uslugu kartičnog plaćanja. A osim što će se konačno dodijeliti nove dozvole, onim prijevoznicima koji imaju porezni dug ili dug za mirovinsko i zdravstveno osiguranje teže će obnoviti postojeće.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close