Zagorski turizam sada i na aplikaciji za mobilne telefone

Autor: Agencija VLM , 25. srpanj 2013. u 15:13
Thinkstock

Na ‘Gastro Zagorju’ je obrađeno 150 turističkih objekata, a može se također sastaviti i lista omiljenih restorana.

Krapinsko – zagorska županija 2011. godine izdala je vodič "Gastroturizam Zagorje", a zatim i brošure o agroturizmu i hodočasničkom turizmu. Zbog ohrabrujućih podataka o porastu turističkih dolazaka u Zagorje za 17 posto u odnosu na prošlu godinu, Županija je odlučila te vodiče prenijeti i u oblik mobilne aplikacije. U „Majsecovom mlinu" u Donjoj Stubici direktor tvrtke Metro MK Rikard Micek predstavio je mobilnu aplikaciju „Gastro Zagorje", podesnu za smartphone i tablet uređaje.

Internet oglašavanje

Aplikacija sadrži navigaciju, info stranicu, listu recepata s opisima zagorskih tradicionalnih jela, fotografije, te restorane. Detaljno je obrađeno 150 objekata, a korisnik može koristiti i tražilicu i sastaviti listu omiljenih restorana te doći do gastro ponude koja u potpunosti odgovara njegovim željama i potrebama. „Gastro Zagorje" će se promovirati i internet oglašavanjem te na promotivnim materijalima Županije.

– Očekujemo jačanje i bolju vidljivost brenda "Bajka na dlanu", stvaranje platforme za komunikaciju s korisnicima i direktno povećanje gastro usluga i dobara – rekao je Micek.

Kako više od 50 posto gostiju za dobivanje informacija koriste on-line sredstva, a raste prodaja i korištenje pametnih telefona i tableta, na projektu je Županiji čestitao i ministar turizma Darko Lorencin.

– Krapinsko – zagorska županija prednjači po novim inicijativama. Ovo je hvalevrijedan potez i inicijativa koja ima velik doprinos u formiranju turističke ponude. Gastronomija čini okosnicu turizma. Projekt je spoj ultramodernog i ultrastarog i pozivam vas da nastavite ovim tempom – rekao je ministar.

Sezona 365 dana

Stručna suradnica za promociju Ana Pavić i kuharski akademik Slavko Večerić prezentirali su i novu kuharicu „Babičini kolači" s 33 recepta zagorskih baka uz fotografije i prijevod na engleski jezik. Župan Željko Kolar naglasio je da Zagorje ima kapacitete i infrastrukturu da turistička sezona traje 365 dana u godini, a u vrsnoću zagorskih gastro specijaliteta ministar i drugi gosti mogli su se uvjeriti i na prigodnom domjenku.

Delicije je kušao i ministar turizma D. Lorencin

Komentirajte prvi

New Report

Close