Zagorski milijarder vratio se kući nakon 2 godine ‘lutanja’

Autor: Poslovni.hr , 17. studeni 2017. u 12:14
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Policija je posljednji trag o Gorupu dobila iz beogradske zračne luke Nikola Tesla, nakon što je 25. siječnja 2015. godine kupio avionsku kartu za Dohu.

Nakon što se za njim tragalo skoro dvije godine u četvrtak se u Hrvatsku vratio Božidar Gorup. Prvi zagorski milijarder, kako su ga mediji nazvali, u Hrvatsku se vratio u pratnji brata.

U Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj za Jutarnji list potvrdili su da se Gorup u četvrtak vratio u Hrvatsku, a po Gorupa je u inozemstvo išao brat Damir. Kako su potvrdili u policiji, Gorupi su mogli proći granicu i vratiti se kući.

Božidara Gorupa obitelj je posljednji put vidjela 19. siječnja 2015. u njihovom domu u Tomaševcu kraj Klanjca, a njegov nestanak prijavili su 2. veljače. U početku su mislili da je otišao na Svjetsko rukometno prvenstvo u Katar, međutim Gorupu otada nema traga ni glasa.

Policija je posljednji trag o Gorupu dobila iz beogradske zračne luke Nikola Tesla, nakon što je 25. siječnja 2015. godine kupio avionsku kartu za Dohu. Iz Katara je potom odletio na Filipine, u Manilu. No filipinska policija, nije odgovarala na upite hrvatske policije o odbjeglom poduzetniku, piše Jutarnji list.

Tvrtka Božidara Gorupa bavila se trgovinom, poljoprivredom i energetikom, a vrhunac je dostigla 2012. godine, kada je imala više od milijardu kuna prihoda. Nakon toga je sve krenulo nizbrdo, a Gorup je mnogima ostao dužan.

Danas je Gorupova tvrtka u predstečajnoj nagodbi zbog 270 milijuna kuna duga različitim vjerovnicima.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Došel bum doma, sel si bum pod brajde
k sebi bum pozval stare se pajdaše
popevali bumo sunce dok ne zajde
za rodnu grudu i za brege naše……ebel vas vrag
to je Zagorski tajkun 😀

Lesi se vratil kući.
Vidi se da je Zagorec.
A lepo je mogel ostati u Londonu.

hitno pomoći čovjeku objavom broja računa na koji se mogu uplatiti dobrovoljni novčani prilozi

hoće li vratit dugove?

New Report

Close