Zagorski milijarder vratio se kući nakon 2 godine 'lutanja'

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Policija je posljednji trag o Gorupu dobila iz beogradske zračne luke Nikola Tesla, nakon što je 25. siječnja 2015. godine kupio avionsku kartu za Dohu.

Nakon što se za njim tragalo skoro dvije godine u četvrtak se u Hrvatsku vratio Božidar Gorup. Prvi zagorski milijarder, kako su ga mediji nazvali, u Hrvatsku se vratio u pratnji brata.

U Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj za Jutarnji list potvrdili su da se Gorup u četvrtak vratio u Hrvatsku, a po Gorupa je u inozemstvo išao brat Damir. Kako su potvrdili u policiji, Gorupi su mogli proći granicu i vratiti se kući.

Božidara Gorupa obitelj je posljednji put vidjela 19. siječnja 2015. u njihovom domu u Tomaševcu kraj Klanjca, a njegov nestanak prijavili su 2. veljače. U početku su mislili da je otišao na Svjetsko rukometno prvenstvo u Katar, međutim Gorupu otada nema traga ni glasa.

Policija je posljednji trag o Gorupu dobila iz beogradske zračne luke Nikola Tesla, nakon što je 25. siječnja 2015. godine kupio avionsku kartu za Dohu. Iz Katara je potom odletio na Filipine, u Manilu. No filipinska policija, nije odgovarala na upite hrvatske policije o odbjeglom poduzetniku, piše Jutarnji list.

Tvrtka Božidara Gorupa bavila se trgovinom, poljoprivredom i energetikom, a vrhunac je dostigla 2012. godine, kada je imala više od milijardu kuna prihoda. Nakon toga je sve krenulo nizbrdo, a Gorup je mnogima ostao dužan.

Danas je Gorupova tvrtka u predstečajnoj nagodbi zbog 270 milijuna kuna duga različitim vjerovnicima.

Komentari (5)
 • miroks
  miroks 15:33 17.11.2017.

  Došel bum doma, sel si bum pod brajde
  k sebi bum pozval stare se pajdaše
  popevali bumo sunce dok ne zajde
  za rodnu grudu i za brege naše……ebel vas vrag
  to je Zagorski tajkun :D

 • hasenfefer
  hasenfefer 14:01 17.11.2017.

  Lesi se vratil kući.
  Vidi se da je Zagorec.
  A lepo je mogel ostati u Londonu.

 • is123456
  is123456 13:48 17.11.2017.

  hitno pomoći čovjeku objavom broja računa na koji se mogu uplatiti dobrovoljni novčani prilozi

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve