Zagorje-Tehnobeton izbjeglo stečaj

Autor: Ante Pavić , 11. lipanj 2014. u 22:00
Holcim je 1. travnja zatražio stečaj Zagorje-Tehnobetona/K.Štedul Fabec/PIXSELL

Holcim povukao zahtjev za zaustavljanje predstečaja varaždinskog građevinara.

Proizvođač cementa i agregata Holcim iz Koromačnog povukao je žalbu kojom je želio osporiti pokretanje predstečajne nagodbe Zagorje-Tehnobetona, objavljeno je u srijedu na internetskim stranicama Financijske agencije.

U žalbi koju je preko odvjetničkog društva uputio Financijskoj agenciji proizvođač cementa je tražio odbacivanje zahtjeva za pokretanjem predstečajne nagodbe pozivajući se na članak 39. stavak 4. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, prema kojemu je postupak predstečajne nagodbe nedopušten ako je nad dužnikom pokrenut stečajni postupak.

Holcim je 1. travnja ove godine zatražio stečaj Zagorje-Tehnobetona, dok je prijedlog za pokretanje predstečajne nagodbe zagorske građevinske tvrtke na internetskim stranicama Fine objavljen 2. lipnja ove godine. U Holcimu nisu htjeli ništa komentirati zbog korektna odnosa prema partneru, a nakon povlačenja žalbe morat će prijaviti tražbine, pa će se tek onda znati koliko Zagorje-Tehnobeton duguje Holcimu. "Kao što smo pošteno proizveli i isporučili proizvode, jednako tako zahtijevat ćemo naplatu tražbina", odgovorili su iz Holcima za Poslovni dnevnik. 

Komentirajte prvi

New Report

Close