Zadarskoj županiji 40 milijuna kuna za luke

Autor: Saša Paparella , 16. travanj 2018. u 21:59
Gradit će se i trajektna luka u Tkonu na Pašmanu

Prve potpore za razvoj morskih luka.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric potpisali su u ponedjeljak Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju trajektne luke Tkon vrijedan više od 32 milijuna, te Sporazume sa Županijskom lučkom upravom Zadarske županije, vrijedne osam milijuna kuna.

Program državnih potpora za razvoj luka otvorenih za javni promet RH koji je donijelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, podloga je za financiranje projekata u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a njime se, po prvi put, uz ulaganja koja su se do sada izdvajala iz državnog proračuna, otvara mogućnost financiranja iz EU fondova. 

Luka Tkon na otoku Pašmanu spada među 28 projekata koji će se financirati bespovratnim sredstvima EU, a ta ulaganja, veća od 176  milijuna kuna, nastavit će se u lukama od Dubrovnika do Pule.

"Ovo je prvi ovakav projekt u Hrvatskoj, u Operativnom programu Konkurentnost i kohezija imamo 80 milijuna eura, a između ostalog financiramo i ulaganja u male luke od značaja za otočno stanovništvo.

Takve projekte smo namijenili otočkom povezivanju, unapređivanju trajektnih veza te poboljšanju infrastrukture i  smanjenju opterećenja i gužve za vrijeme turističke sezone", izjavio je Butković.

Komentirajte prvi

New Report

Close