Zadarski HDZ bez komentara; SDP: Grad je talac Kalmetine neizvjesne sudbine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. studeni 2014. u 16:58
Photo: Filip Brala/PIXSELL

Zadarski dogradonačelnik Zvonimir Vrančić ne želi komentirati pokretanje istrage protiv Božidara Kalmete.

Predsjednik zadarskoga HDZ-a i zadarski dogradonačelnik Zvonimir Vrančić ne želi komentirati pokretanje istrage protiv Božidara Kalmete, a predsjednica zadarskoga SDP-a Sabina Glasovac ističe kako je grad talac Kalmetine neizvjesne političke i osobne sudbine.

Pokretanje USKOK-ove istrage protiv gradonačelnika Kalmete neće utjecati na fukcioniranje gradske vlasti jer je on i dalje na toj dužnosti, rekao je zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić odgovarajući na pitanje hoće li istraga utjecati na gradsku vlast.

Predsjednica zadarskoga SDP-a Sabina Glasovac podsjetila je da je SDP dugo upozoravao da su grad Zadar i Zadrani žrtve vrlo neizvjesne sudbine gradonačelnika Kalmete.

"Ono što mogu reći jest da mi je vrlo drago da institucije konačno rade neovisno svoj posao i da nema zaštićenih ličkih medvjeda", rekla je Glasovac.

Na pitanje hoće li to ugroziti funkcioniranje gradske vlasti, odgovorila je kako je gradska vlast već dugo ugrožena.

"Od trenutka kada je gradonačelnik Kalmeta preuzeo dužnost, on je zapravo odsutan i sve ovo što se događala vezano uz navedene afere je ostavilo traga i na njemu i na Gradskoj upravi. Grad se pretvorio u taoca njegove neizvjesne političke i osobne sudbine", dodala je Glasovac.

Predsjednik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač tražio je Kalmetinu ostavku odmah nakon uhićenja Nadana Vidoševića.

"Vrlo je jasno da se radi o organiziranoj skupini koja je imala svoju glavu, a ta glava nije Zdravko Livaković ni Kalmetin vozač. Nadam se da će istraga biti dovedena do kraja. Kalmeta treba podnijeti ostavku, a predsjednik HDZ-a Karamarko inzistirati na tome jer će inače poslati krivu poruku", rekao je Pupić Bakrač.

Komentirajte prvi

New Report

Close