Zabočka će vodosprema biti gotova u lipnju

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2016. u 15:52
Foto: Zabok

Impozantna zabočka vodosprema bit će gotova u lipnju

Sredinom godine započelio su radovi na izgradnji Vodospreme Zabok u Zaboku. Radi se o projektu vrijednom gotovo 20 milijuna kuna koji bi trebao biti gotov na ljeto ove godine.

Direktor Zagorskog vodovoda, Mihovilić istaknuo je prilikom obilježavanja početka radova kako je vodosprema Zabok jedan od najznačajnijih objekata u distribucijskom sustavu Zagorskog vodovoda te kako će pokrivati područje Svetog Križa Začretja, Zaboka i Velikog Trgovišća dok je Ivica Plišić, generalni direktor Hrvatskih voda napomenuo će se vodopspremom poboljšati standard vodoopskrbe, povećat će se količine vode čime će se omogučiti daljnji gospodarski razvoj područja.

Da radovi teku odličnim tempom uvjerila se i županijska delegacija prevođena županom Željkom Kolarom, koja je u društvu zabočkog gradonačelnika Ivana Hanžeka i generalnog direktora Hrvatskih voda Ivice Plišića obišla radove sredinom veljače. – U ovu investiciju krenuli smo da bi se omogućio učinkovitiji transport vode na području grada Zaboka i središnjeg dijela županije, te tako poboljšalo postojeće stanje vodoopskrbe i sigurnost distribucijskog sustava Zagorskog vodovoda. Vodosprema Zabok s crpnom stanicom u Gredicama, te prema potrebi sa spojem prema Krapini, činit će jedinstveni sustav gdje će voda moći, prema potrebama, protjecati u oba smjera. Prednost je što će u njega moći dolaziti voda s tri naša izvorišta, Šibica kraj Zaprešića, Lobora te izvorišta Mlačine Grabari – rekao je tom prilikom direktor Zagorskogf vodovoda Mario Mihovilić. Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek istaknuo je da je uređenje vodospreme zapravo vraćanje duga Zaboku budući da je Zabok mnogo učinio za razvoj Zagorskog vodovoda kroz godine.

Hanžek je najavio i uređenje šetnice do vodospreme te uređenje vidikovc. – Dakle, u sve ćemo uklopiti i turistički potencijal u kojem će moći uživati i naši građani i naši gosti – istaknuo je Ivan Hanžek. Valja reći da će nova vodosprema biti zapremine 1500 prostornih metara, a uz nju se sanira i postojeća vodosprema zapremine 800 prostornih metara te se obavljaju radovi na rekonstrukciji pripadajućeg cjevovoda. Vrijednost investicije je 19.750.000 kuna, od čega su 90 posto dale Hrvatske vode, dok je deset posto novca osigurao Zagorski vodovod. Izvođač radova je Vodotehnika iz Zagreba, a nadzor vrši tvrtka Kapital ing Zagreb.

Komentirajte prvi

New Report

Close