Zaba: Temeljni ciljevi radnika Novog lista i banke usklađeni

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. lipanj 2014. u 15:05
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Temeljni ciljevi radnika Novog lista i Zagrebačke banke su usklađeni, što podrazumijeva opstanak tog lista na tržištu, poručeno je danas iz te banke.

Temeljni ciljevi radnika Novog lista i Zagrebačke banke su usklađeni, što podrazumijeva opstanak tog lista na tržištu, poručeno je danas iz te banke.

„Kao banka vjerovnik i dalje naglašavamo da su temeljni ciljevi radnika Novog lista i Zagrebačke banke usklađeni. Kao i do sada, vodit ćemo računa da poduzmemo sve korake da zaštitimo svoja potraživanja, a to podrazumijeva i opstanak Novog lista na tržištu. Poznato je, naime, da smo se jednakim načelima rukovodili i kod ostalih tvrtki koje su u teškoćama pa i u slučaju tvrtki koje se bave medijskom djelatnošću“, priopćila je Zagrebačka banka.

Zaposlenici Novog lista uputili su Upravi i Nadzornom odboru Zagrebačke banke pismo kojim ih obavještavaju o jučerašnjoj sjednici NO Novoga lista, na kojoj je predstavnik radnika predložio da se većinskog vlasnika i člana Uprave Alberta Faggiana opozove iz Uprave jer ne radi u interesu tvrtke, ali taj prijedlog nije prihvaćen.

Navode i da smatraju da bi Zaba u smislu zaštite svoga vlasništva, očuvanja Novog lista i radnih mjesta, trebala što žurnije provesti sve zakonske mjere kako bi razvlastila Faggiana te da bi se tako stekli neophodni preduvjeti za uspješnu provedbu predstečajne nagodbe.

Faggian je, naime, prošlog tjedna podnio prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, nakon čega su predstavnici Novog lista i poslovodstva Zagrebačke banke održali sastanak, s obzirom da banka ima založna prava na oko 80 posto udjela Novoga lista, a njezina potraživanja prema Novom listu iznose oko 14 milijuna kuna.

Iz Zagrebačke banke poručuju da su na tom sastanku „prvenstveno naglasili namjeru da se kroz predstečajnu nagodbu i kvalitetan plan restrukturiranja nađe rješenje za daljnje održivo tržišno poslovanje tvrtke jer nam je to u zajedničkom interesu“.

„Svi daljnji komentari i interpretacije oko načina rješenja su preuranjeni i mi kao banka vjerovnik u cijeloj daljnjoj fazi to nećemo medijski komentirati“, zaključuje se u priopćenju Zagrebačke banke.

Komentirajte prvi

New Report

Close