ZABA pokrenula program plaćene studentske prakse

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2016. u 14:18
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Ovaj strukturirani program pred studente postavlja izazovne razvojne zadatke kroz praktičan rad u stvarnom poslovnom okruženju.

Zagrebačka banka pokrenula je Zaba Banking Academy – šestomjesečni program plaćene stručne prakse za studente završnih godina studija, odnosno apsolvente diplomskih studija ekonomskog usmjerenja koji žele naučiti kako funkcionira banka te bolje razumjeti bankarsko tržište. Ovaj program Banka je pokrenula u suradnji s fakultetima iz područja ekonomije, a sve kako bi studentima pružila konkretna praktična znanja te iskustvo kroz koje će se upoznati s osnovama bankarstva i radom u korporativnom okruženju.

Osim što pruža priliku za stjecanje poslovnog znanja, izgradnju profesionalnih kompetencija te razumijevanje bankarstva kroz praktičan rad u poslovnom okruženju, program ZABA Banking Academy pruža izvrsnu odskočnu dasku za izgradnju karijere u bankarstvu, a najbolji kandidati imat će priliku za nastavak karijere u Zagrebačkoj banci.

„Ovaj strukturirani program pred studente postavlja izazovne razvojne zadatke kroz praktičan rad u stvarnom poslovnom okruženju. Svakom praktikantu bit će dodijeljen mentor, jedan od naših eksperata, zadužen za razmjenu znanja i upoznavanje studenta s poslom i timom suradnika na neformalnoj razini, kako bi se student što ugodnije osjećao u radnoj okolini“, istaknula je Biljana Ljuban, direktorica ljudskih resursa Banke dodajući kako je veliki benefit ovog programa što se praksa izvodi u poslovnicama po cijeloj Hrvatskoj, prema lokaciji na kojoj se studenti nalaze. Na taj način, studenti iz cijele Hrvatske imaju jednaku šansu steći vrijedno iskustvo. „Vjerujemo da će im ovaj program pomoći da steknu vrijedne vještine rada u bankarstvu i time ih pripremiti na budući nastavak karijere u Zagrebačkoj banci, poduzetništvu, ili u nekoj drugoj instituciji“, poručila Ljuban.

Ugovor o suradnji za sudjelovanje studenata u ovom programu usavršavanja i stručne prakse Zagrebačka je banka do sada potpisala sa Zagrebačkom školom ekonomije i managementa, VERN-om, Veleučilištem Baltazar Krčelić, Ekonomskim fakultetom u Osijeku, Ekonomskim fakultetom u Rijeci, Fakultetom organizacija i informatike u Varaždinu, Sveučilištem u Dubrovniku te Sveučilištem Juraja Dobrile u Puli, a suradnju planiramo proširiti i na druge fakultete.

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti putem obrasca na internetskim stranicama  Zagrebačke banke, na www.zaba.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close