Živogošće želi i Todorić, a Prosperus bi HTP Orebić

Autor: Marija Crnjak , 18. rujan 2013. u 16:40
Ivan Todorić, predsjednik nadzornog odbora Agrokora s ministrom turizma Darkom Lorencinom. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Hoteli Živogošće su za vrijeme trajanja postupka predstečajne nagodbe zaprimili šest pisama namjere.

Turističke tvrtke u većinskom vlasništvu države koje su u postupku predstečajne nagodbe, Hoteli Živogošće i HTP Orebić, objavile su danas na Zagrebačkoj burzi informacije o ponudama za preuzimanje, očito na upit Burze nakon neslužbenih napisa u medijima. 

Tvrtka Hoteli Živogošće je za vrijeme trajanja postupka predstečajne nagodbe zaprimila šest pisama namjere, od čega je jedino Karisma Hotels Adriatic svoju ponudu predala u zadanom roku, odnosno do 30. kolovoza, a radna skupina u Ministarstvu turizma ponudu je otvorila 13. rujna, objavila je tvrtka Hoteli Živogošće na Zagrebačkoj burzi. Kako je poznato, tvrtka Karisma Hotels u zajedničkom je vlasništvu konerna Agrokor, TUI-a i meksičke turističke grupacije Karisma. 

U Živogošću podsjećaju da je krajem prošle godine podnesen zahtjeva za predstečajnu nagodbu koja je otvorena 8.travnja, a 13. lipnja održano je prvo ročište za utvrđivanje tražbina. 

Prema uputi Ministarstva turizma RH, na web stranicama Društva objavljen je poziv zainteresiranim strateškim partnerima za ukuljučivanje u postupak predstečajne nagodbe u provedbi mjera financijskog i operativnog restrukturiranja sukladno Zakonu. Nakon što Društvo bude obaviješteno o odluci Radne skupine javnost ćemo odmah izvjestiti, kažu u Živogošću. 

Za HTP Orebić interes su pokazali zagrebački Prosperus Invest, te tvrtka Kisik iz Orebića, objavila je tvrtka.  

Komentirajte prvi

New Report

Close