Za zabavne sadržaje Vodotornja 8,8 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 17. siječanj 2018. u 14:08
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Natječaj otvoren do 7. veljače, memorijalni centar dobiva kafić, igralište, auditorij…

Za obnovu vukovarskog Vodotornja, na čemu od lipnja prošle godine radove izvodi tamošnja tvrtka Planum građenje, a trebala bi biti okončana do studenoga 2018., Grad Vukovar priprema se za ulazak u drugu fazu projekta koja obuhvaća gradnju popratnih sadržaja. Pod time se podrazumijeva da budući kompleks Memorijalnog spomen obilježja Domovinskog rata dobije kafić s dječjim igralištem i javnim sanitarijama, te auditorij s pogledom na Dunav i park, a za što je prema upravo otvorenom javnom natječaju predviđeno financiranje s 8,8 milijuna kuna bez PDV-a.

Prethodna, prva faza, koja se upravo realizira i osim obnove samog Vodotornja obuhvaća i gradnju parkirališta za automobile i autobuse, rezultirala je ugovorom vrijednosti 25,3 milijuna kuna s PDV-om. Natječaj za drugu fazu rekonstrukcije Vodotornja otvoren je do 7. veljače, a posao bi, nakon što se odabere najbolja ponuda i zaključi ugovor, partneri trebali završiti kroz osam mjeseci.

U vrednovanju ekonomski najpovoljnije ponude 90 posto bodova donosit će cijena, a 10 posto jamstveni rok. U predviđeni iznos cijene moraju biti uključeni svi troškovi od rada i materijala, strojeva, pristojbi i poreza, jamstva, osiguranja i ostalih troškova do primopredaje, a Grad ne predviđa plaćanje unaprijed kao opciju, već će isplata uslijediti po završnom obračunu radova. Osim pojedinačnih, razmatrat će se i ponude koje zajednički dostavi više gospodarskih subjekata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close