Za visoko obrazovanje i cjeloživotno učenje 31 mil. kn

Autor: Poslovni.hr , 27. prosinac 2016. u 21:59
Ministri Barišić i Ćorić, Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Nositelji programa su agencije za znanost i visoko obrazovanje i strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je ugovor o bespovratnim sredstvima za provedbu projekata – “Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja” i “Promocija cjeloživotnog učenja”, vrijednih više od 31 milijun kuna iz Europskog socijalnog fonda.Riječ je o projektima u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda, čiji su nositelji Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO).

Projekt Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u iznosu 20,4 milijuna kuna, provodit će se u sljedećih 30 mjeseci s ciljem unapređenja sustava vanjskog osiguravanja kvalitete i internih procesa Agencije, kao i unapređenja sustava unutarnjeg osiguravanja kvalitete hrvatskih visokih učilišta.

Projekt Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih iznosi više od 11,5 milijuna kuna i provodit će se u iduće tri godine s ciljem promocije važnosti te različitih mogućnosti za cjeloživotno učenje u Hrvatskoj, kao i jačanja kapaciteta svih dionika uključenih u sustav obrazovanja odraslih na nacionalnoj i lokalnoj razini. Potpisivanju ugovora nazočili su ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić i ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasmina Havranek. 

Komentirajte prvi

New Report

Close