Za vikend se očekuju gužve na hrvatskim cestama i graničnim prijelazima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. siječanj 2018. u 15:00
Foto: Davor Višnjić / Pixsell

Policija također poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa, a osobito da ne sjedaju za volan pod utjecajem alkohola te da se pridržavaju ograničenja brzine.

Hrvatska policija tijekom predstojećeg vikenda očekuje pojačan promet na prometnicama i graničnim prijelazima jer će se veliki broj turista vraćati prema zapadnoeuropskim državama, dok će  hrvatski građani ići na talijanska, austrijska, slovenska i francuska skijališta.

MUP je u petak izvijestio na svojim stranicama da će za graničnu kontrolu biti angažiran dovoljan broj policajaca kako bi se na najopterećenijim prijelazima osigurala maksimalna protočnost putnika.

U slučaju većih gužvi na pojedinim graničnim prijelazima policija će promet preusmjeravati na manje opterećene granične prijelaze te će tijekom preusmjeravanja prometa poduzimati preventivne mjere s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i stanja sigurnosti u prometu. 

Državljanima Hrvatske te ostalih država EU i Švicarske policija savjetuje da koriste manje granične prijelaze u blizini kako bi izbjegli dugotrajna čekanja na graničnim prijelazima koje moraju koristiti državljani trećih zemalja, a na kojima su vrlo često čekanja najduža.

Policija također poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa, a osobito da ne sjedaju za volan pod utjecajem alkohola te da se pridržavaju ograničenja brzine, koriste sigurnosne pojaseve, vode računa o sigurnom smještanju djece u vozilo i da ne koriste mobitel u vožnji. Posebno je, upozoravaju, potrebno prilagoditi brzinu vozila stanju i uvjetima na cesti te se pridržavati policijskih uputa na terenu.

Komentirajte prvi

New Report

Close