Za velike manifestacije 1,2 milijuna kuna iz TZ Zagreba

Autor: Marija Crnjak , 20. siječanj 2016. u 22:00
Jedanaesto izdanje glazbenog festivala INmusic dobit će 400 tisuća kuna/Borna Filić/PIXSELL

Na ovogodišnjem popisu su Sportske igre mladih, INmusic, Floraart, ali i Auto Show koji se nakon osam godina pauze vraća na Velesajam.

Turistička zajednica Grada Zagreba u 2016. godini za šest strateških manifestacija će izdvojiti nešto više od 1,2 milijun kuna, doznajemo u uredu TZGZ-a. Zagreb Auto Show, čiji je povratak na Zagrebački velesajam najavljen nakon osam godina pauze, TZ Zagreb tako podupire sa 150 tisuća kuna.

Na popisu velikih manifestacija je i Floraart koji će od TZ-a dobiti 70 tisuća, a u TZ-u ističu da se radi o najvećem hortikulturnom događaju u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače, a izložbu posjećuje više stotina tisuća posjetitelja. Najveći pojedinačni iznos financijske potpore TZ Zagreba od pola milijuna kuna u ovoj godini će dobiti Europske sveučilišne igre koje se održavaju u srpnju, koje će okupiti pet tisuća studenata iz 45 europskih zemalja, sa 250 različitih sveučilišta.

U Turističkoj zajednici ističu da surađuju s brojnim institucijama iz područja kulture čime nastoje potaknuti unapređenje postojećih sadržaja i razvoj novih. "Od manifestacija koje obogaćuju kulturnu ponudu grada Zagreba posebno se izdvaja Međunarodna smotra folklora koja će u 2016. proslaviti 50. jubilej. I Park prirode Medvednica pokazuje sve značajniju turističku valorizaciju, te se u 2016. Medvedgrad ističe kao mjesto atraktivnih kulturnih događanja kao što su Medvedgradske glazbene večeri s vrhunskim glazbenim događanjima", pojašnjavaju u TZ-u koji daje 80 tisuća kuna za folklor, a 40 tisuća Medvedgradu.

Jedanaesto izdanje glazbenog festivala INmusic dobit će 400 tisuća kuna. "Brojne manifestacije međunarodnog značaja pridonose obogaćivanju turističke ponude i pozicioniranju Zagreba kao moderne i urbane destinacije, što vodi poboljšanju uvjeta boravka gostiju i generiranju turističke potrošnje", pojašnjavaju u TZGZ koji dio potpora dodijeljuje prema sugestiji i u koordinaciji s Gradom.

Komentirajte prvi

New Report

Close