Za udruge u turizmu 1,7 milijuna kuna

Sufinancira se maksimalno 70 posto projekta/FOTOLIA Sufinancira se maksimalno 70 posto projekta/FOTOLIA

Novac je namijenjen projektima za razvoj ljudskih potencijala.

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga koje djeluju u turizmu i ugostiteljstvu vrijedan 1,7 milijun kuna, namijenjen podizanju kvalitete ljudskih potencijala.

Bespovratne potpore dodjeljivat će se za projekte stručnog osposobljavanja i usavršavanja strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu.

Udruge mogu prijaviti projekte i u partnerstvu s udrugama čije je područje djelovanja tematski vezano za projekt. Iznos zatraženih sredstava može biti od pedeset tisuća kuna do sto pedeset tisuća kuna po pojedinom projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta.

"Ljudski potencijali temelj su dugoročnog razvoja turizma u Hrvatskoj i zato je iznimno važno kontinuirano ih razvijati, pri čemu strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu imaju značajnu ulogu. Vjerujem da će i ove godine pristići velik broj prijava za sufinanciranje projekata strukovnih udruga, a pri odabiru ćemo posebno vrednovati projekte koji počivaju na izvrsnosti", kaže ministar turizma Gari Cappelli.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve