Za udruge u turizmu 1,7 milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 18. veljača 2018. u 21:59
Sufinancira se maksimalno 70 posto projekta/FOTOLIA

Novac je namijenjen projektima za razvoj ljudskih potencijala.

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga koje djeluju u turizmu i ugostiteljstvu vrijedan 1,7 milijun kuna, namijenjen podizanju kvalitete ljudskih potencijala.

Bespovratne potpore dodjeljivat će se za projekte stručnog osposobljavanja i usavršavanja strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu.

Udruge mogu prijaviti projekte i u partnerstvu s udrugama čije je područje djelovanja tematski vezano za projekt. Iznos zatraženih sredstava može biti od pedeset tisuća kuna do sto pedeset tisuća kuna po pojedinom projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta.

"Ljudski potencijali temelj su dugoročnog razvoja turizma u Hrvatskoj i zato je iznimno važno kontinuirano ih razvijati, pri čemu strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu imaju značajnu ulogu. Vjerujem da će i ove godine pristići velik broj prijava za sufinanciranje projekata strukovnih udruga, a pri odabiru ćemo posebno vrednovati projekte koji počivaju na izvrsnosti", kaže ministar turizma Gari Cappelli.

Komentirajte prvi

New Report

Close