Za sigurnost političara: MUP za 12 milijuna kuna kupuje dva blindirana Mercedesa

Autor: Poslovni.hr , 05. prosinac 2017. u 10:00
Foto: Wiki

Tražilo se da vozila imaju nosače strojnice, senzore za suzavac, nosače zastavica u prednjim blatobranima, sustav za nužni izlaz…

Strani i domaći dužnosnici od sljedeće godine vozit će se u dva blindirana Mercedesa koje ćemo ukupno platiti 12 milijuna kuna. 

MUP je u ponedjeljak u Narodnim novinama objavio da kupuju automobile od tvrtke Star import koja se javila na natječaj i zastupnik je za tu marku vozila. 

– Ponuda Star importa izrađena je u skladu sa svim zahtjevima Naručitelja, dokumentacijom o nabavi i uputama ponuditelja u otvorenom postupku javne nabave – stoji u odluci o odabiru. 

Kako pišu 24 sata, u natječaju se tražilo da dva blindirana vozila imaju najveću razinu zaštite (VR9, što je podrazumijevalo da limuzina može izdržati hice iz raznog naoružanja, pa i metke jačeg kalibra) te da može nastaviti voziti i kad im probiju gume. Također, tražilo se da vozila imaju nosače strojnice, senzore za suzavac, nosače zastavica u prednjim blatobranima, sustav za nužni izlaz te hidraulički pogon sigurnosnog stakla na svim vratima, sustav za samostalno gašenje požara. Štićenim osobama na raspolaganju je i frižider na zadnjem sjedalu. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Haha predobro! Neka kupe za milijun kuna i zastitu za zastavice.

New Report

Close