Za razvoj poslova koji nisu samo turizam

Autor: Marija Crnjak , 19. travanj 2018. u 21:59
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Potpisana suradnja poslovnih anđela iz Turske i EU i Grada Dubrovnika.

Memorandum o razumijevanju između Grada Dubrovnika i Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF), koji su u četvrtak potpisali dubrovački gradonačelnik Mato Franković te predsjednik WBAF-a Baybars Altuntas, trebao bi ojačati suradnju poslovnih anđela iz Turske i Europske unije kroz ulaganja, razmjenu informacija i obuku.Suradnja će potaknuti osnivanje i promidžbu startup tvrtki kao drukčije vrste gospodarske djelatnosti u Dubrovniku.

“Altuntas je veliki inovator koji je pokazao kako razvijati male startup tvrtke, a nama je to zanimljivo, jer većinu gospodarske djelatnosti temeljimo na monokulturi turizma. U ovu suradnju uključit ćemo i Sveučilište u Dubrovniku i RIT Croatia. Vjerujem da ćemo u budućnosti postati mali centar novih gospodarskih djelatnosti koje nisu isključivo vezane za turizam”, istaknuo je Franković.

Prvi koraci WBAF-a u Dubrovniku bit će, kako je najavljeno, dvodnevne radionice koje će članovi WBAF-a održati sredinom lipnja, a lokalni startup poduzetnici će saznati kako poslovne anđele uvjeriti u vrijednost poslovne ideje i kako inovacijama u kratkom razdoblju potaknuti tamošnju ekonomiju.

“Inovacija u turizmu je jednako bitna kao i inovacija u drugim industrijama. Od financija je vrednije ako poduzetnici imaju ispravan način razmišljanja i vještine za razvijanje posla. Dobra poslovna ideja pronaći će put do financija”, poručio je Altuntas, koji će uz Dubrovnik posjetiti i Split, Zagreb i Krapinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close