‘Za promjene je dosta jedan mandat’

Autor: Poslovni dnevnik , 18. veljača 2015. u 22:00
D. Kuštrak odgovarao je na pitanja polaznika MBA studija

Za parlamentarne izbore HUP će tražiti odgovore na 10 pitanja.

Za gospodarske promjene dovoljan je jedan mandat Vlade, ustvrdio je Damir Kuštrak, član Agrokorove Uprave, na predavanju što ga je u utorak u Zagrebu održao u organizaciji udruženja MBA Croatia, koje okuplja polaznike i diplomante MBA studija.

"Treba imati dovoljan broj ljudi koji stvarno želi provesti promjene. Ne govorimo samo o Vladi i ministrima već i o malo široj skupini", objasnio je. Govorio o poslovnoj klimi, ulozi Hrvatske udruge poslodavaca, Gospodarskog socijalnog vijeća i Nacionalnog vijeća za konkurentnost. Dotaknuo se, uz ostalo, tema o kojima je onemogućen zdravi dijalog svih interesnih skupina. To su teme poput mirovina, od kojih je samo 16% klasičnih starosnih, broj kolegija u Hrvatskoj, koji je mnogo veći u odnosu na broj potencijalnih studenata, bankocentričan sustav financiranja startup kompanija te broj nacionalnih strategija koji je obrnuto proporcionalan njihovoj uspješnosti – 247.

 Na pitanje o političkom angažmanu gospodarstvenika odgovorio je da je tih pokušaja već bilo, no nisu naišli na odobravanje javnosti i stranaka, pa za budućnost najavljuju drukčiji pristup. Za nadolazeće parlamentarne izbore, najavio je, HUP planira plasirati 10 pitanja u javnost i tražiti od svih aktera jasne odgovore o tim temama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close