Za projekte 2,6 milijardi kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 19. srpanj 2017. u 21:59
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Tri projekta Lučke uprave Rijeka se ostvaruju.

Devet razvojnih projekata riječke luke i riječkog prometnog pravca, koje provode Lučka uprava Rijeka i HŽ infrastruktura, a sufinanciraju se sredstvima EU iz Instrumenta za povezivanje (CEF- Connecting Europe Facility) s ukupno 2,6 milijardi kuna, predstavljeno je u srijedu u Rijeci. Od 9 projekata 6 je razvojnih projekata Lučke uprave Rijeka ukupne vrijednosti gotovo 116 milijuna eura kod kojih se 82 posto sufinancira iz CEF-a, a 3 su projekta HŽ Infrastrukture.

Tri projekta Lučke uprave Rijeka se ostvaruju. Prvi je rekonstrukcija željezničke stanice Rijeka – Brajdica i izgradnja intermodalnog terminala na kontejnerskom terminalu Brajdica. Partner u projektu je HŽ Infrastruktura, vrijednost je 35,5 milijuna eura, a sufinancirani dio iz CEF-a je 30,2 milijuna eura. Drugi projekt je rekonstrukcija teretnog dijela željezničke stanice Rijeka-Teretna i izgradnja intermodalnog terminala. Partner je HŽ Infrastruktura, vrijednost projekta je 31,5 mil. eura, a sufinancira se iz CEF-a s 26,8 mil. eura.

Treći je rekonstrukcija pristaništa za generalne terete u luci Raša, vrijednost projekta je 6,9 mil. eura, a sufinancira se iz CEF-a s 3,1 mil. eura. Za preostala 3 projekta odluka o sufinanciranju donesena je u srpnju ove godine. Projekt rekonstrukcije željezničke infrastrukture na području luke Rijeka – bazen Rijeka vrijedan je 33,3 mil. eura i sufinancira se iz CEF-a s 28,7 mil. eura. Projekt rekonstrukcije željezničke infrastrukture na području luke Rijeka – bazen Bakar, vrijedan je oko 6 milijuna eura. Iz CEF-a se sufinancira 5,1 milijuna eura.

Šesti projekt je Informatički sustav lučke zajednice. Prijavljena vrijednost projekta je 2,2 mil. eura, uz očekivano sufinanciranje iz CEF-a CEF od 1,8 mil. eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close