Za preglasno vikanje “Lubenicaaaa!” kazna do 1500 kuna!?

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2016. u 10:57
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

‘Ako se slučaj prijavi, slijedi utvrđivanje postojanja prekršaja prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira’, kaže glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec.

Lubenica, lubenicaaa… – vikao je muškarac po još usnulim i praznim ulicama đakovačkog Pazarišta već nešto prije osam sati! Vrijeme je godišnjih odmora pa je svježe jutro mnogima bilo idealno za duže spavanje, no brojne građane probudio je preglasni lubeničar.

Iako tog sezonskog voća ima “na svakom ćošku” – po trgovačkim centrima, dućanima iz susjedstva, na gradskoj tržnici, po đakovačkim se ulicama još uvijek, istina, manje nego prije, može čuti glas lubeničara kako iz sporovozećeg automobila ili kombija, kroz prozor, ili preko megafona, (pre)glasno oglašava svoju prodaju. Dio stanovnika Pazarišta na takvo je buđenje negodovao. Kažu, ništa manje nije iritantan ni lubeničar koji po pustim ulicama galami i u rano poslijepodne, kada mnogi odlaze na poslijepodnevni odmor nakon dolaska s posla i ručka.

Je li preglasni lubeničar primjer remećenja javnog reda i mira? U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj, u njezinoj Službi za odnose s javnošću, kažu da jest, ovisno o glasnoći, intenzitetu i drugim elementima koji bi preglasnog lubeničara doveli u prekršaj. Takav prekršaj podliježe novčanoj kazni od 50 do 200 – njemačkih maraka! U protuvrijednosti domaće valute. Ili kaznom zatvora do 30 dana, piše Glas Slavonije.

'Ako se slučaj prijavi, slijedi utvrđivanje postojanja prekršaja prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira', kaže glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Napokon da se riješimo balkanskih običaja. To vikanje krumpira, lubenica, zelja, akumulatora i željeza je dosta više. Treba uvesti reda u državi, zakone imamo samo ih treba sprovoditi. Gdje ste čuli da u Austriji ili Njemačkoj se tako deru po naseljima…

New Report

Close