Za posao u Saboru od 2.400 kuna javilo se više od tisuću kandidata

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. ožujak 2015. u 12:49
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Od kandidata se tražila visoka stručna sprema, informatička pismenost i poznavanje stranih jezika.

Na javni poziv za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa koji je Sabor raspisao u siječnju za osam radnih mjesta javilo se nešto više od 1.150 kandidata.

Sabor traži stručne suradnike u tajništvu, knjižnici, službi za pripremu akata, protokolu te u Uredu za međunarodne i europske poslove.

Od kandidata se tražila visoka stručna sprema, informatička pismenost i poznavanje stranih jezika.

Na javni poziv mogli su se javiti nezaposleni s manje od 12 mjeseci evidentiranog staža u zvanju za kojeg su se obrazovali, a osam najboljih u Saboru će moći raditi narednih godinu dana, do kad im država uplaćuje doprinose i naknadu od 2.400 kuna.

Nakon pregleda prijava, za određeni broj radnih mjesta održat će se testiranja, a za sva mjesta razgovori s kandidatima.

Završetak postupka izbora, sklapanje ugovora i početak osposobljavanja očekuje se do kraja ožujka, rečeno je Hini u saborskoj službi za odnose s javnošću.

U Saboru je do kraja prošle godine radilo šest "mrsićevaca", koji su izabrani između 610 kandidata koji su se javili na javni poziv za stručno osposobljavanje 2013.

Kako je zapošljavanje u državnoj službi privremeno zabranjeno, nitko od njih neće ostati na svom radnom mjestu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

iSPRAVNO. Uzmite nove ljude. Dajte prijedloge izmijenjenih ugovora zaposlenicima s istom takvom plaćom….ako, ne prihvate…..do viđenja !!!

Svatko hoće blizu sise!

New Report

Close