Za posao na Mljetu od 9.000 kuna javilo se i 20 stranih državljana

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2016. u 11:20
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Plaća liječnika na Mljetu bila bi oko devet tisuća kuna, ovisno o tome je li kandidat početnik ili specijalist.

Pismo koje je dr. Magdalena Nardelli Kovačić s Mljeta uputila medijima pozivajući mlade liječnike da dođu na otok i zamijene je zbog odlaska u mirovinu izazvalo je pravu malu lavinu upita liječnika koji bi voljeli raditi na otoku. Prema riječima ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik Branka Bazdana, stigle su prijave pet zainteresiranih kandidata iz Hrvatske i dvadesetak prijava iz susjednih zemalja.

Plaća liječnika na Mljetu bila bi oko devet tisuća kuna, ovisno o tome je li kandidat početnik ili specijalist. Budućem liječniku u Babinu Polju osiguran je i smještaj. Dok ne bude gotova adaptacija stana iznad ambulante, smještaj je osiguran u mjestu i plaćat će ga DZ i Općina Mljet.

Kako piše Slobodna Dalmacija, bili su zabrinuti i doktorica i ravnatelj jer je u početku izgledalo kako će biti teško dovesti liječnika na Mljet. Naime, na prvi natječaj dubrovačkog Doma zdravlja nije stigla ni jedna prijava. Prekrasan otok i dobri uvjeti koji su se nudili za mjesto liječnika nisu impresionirali kandidate. Tada se dr. Nardelli Kovačić odlučila na neobičan potez i sama pokrenula medijsku kampanju kako Mljet ne bi ostao bez liječnika. Njezinu "poruku u boci" objavili su svi mediji, a rezultat toga je da će uskoro na Mljet doći liječnik.

Nakon objave u medijima, Dom zdravlja bio je zasut pitanjima iz susjednih država, posebno iz Bosne i Hercegovine, međutim problem je što za posao u našoj zemlji moraju imati nostrificiranu diplomu i položiti državni ispit. Želja za dolaskom na Mljet nije im bila dovoljna. Srećom, i mladi liječnici iz Hrvatske pokazali su interes pa će uskoro nakon odabira jedno od njih petero krenuti na otok. Budućem liječniku na Mljetu na usluzi će biti i omiljena mljetska liječnica dr. Nardelli Kovačić, koja odlaskom u mirovinu ne odlazi s otoka.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Brzo se mogu nostrificirati diplome , bolonjaca , koji su diplomirali oko 2012- 2013….???
To značl, od hrvatskih mladih liječnika, ne može doći ni mlada obitelj, jer nedostaje
dio oko specijalizacije za obiteljsku medicinu – to je još koliko 2 godine???
Znači, mogu doći stariji doktori, usamljene duše željne mira, nostrificirani BIH liječnici opće medicine, koji
rade već par godina u RH na sličnim radnim mjestima……i tko još … ???

New Report

Close