Za Plat, Imperial i Jadroplov 19 pisama namjere

Autor: Marija Crnjak , 18. prosinac 2014. u 12:30
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iako još nije poznat rezultat novog pozivnog natječaja za Maestrale, ukupan broj pisama namjere upadljivo je manji nego na prvom pozivu za iskazivanje interesa.

Na natječaj za iskazivanje interesa za kupnju dionica Hotela Plat, Imperial Rab te Jadroplova pristiglo je ukupno 19 važećih pisama namjere, objavio je Državna ured za upravljanje državnom imovinom. Za kupnju dionica Jadroplova javilo se sedam ulagača, za Plat je pristiglo devet pisama interesa, a za kupnju dionica društva Imperial četiri pisma interesa, od kojih je jedno nevažeće, kažu u DUUDI-u.  Za sva tri društva interes su iskazali domaći i strani investitori.

Nakon prikupljenih pisama interesa za kupnju dionica CERP će donijeti odluku o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, a samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva za koje su iskazali interes.

U ovoj godini to je drugi pokušaj države da proda udjele u turističkim i brodarskoj tvrtki, uključujući još i Hotele Maestral, nakon što je propao natječaj za obvezujuće ponude zbog nepovoljnih uvjeta za investitore. Iako još nije poznat rezultat novog pozivnog natječaja za Maestrale, ukupan broj pisama namjere upadljivo je manji nego na prvom pozivu za iskazivanje interesa. 

Naime, u prvom pokušaju prodaje CERP je zaprimio čak 57 pisama interesa međunarodnih i domaćih ponuditelja za kupnju navedene četiri tvrtke, što bi se ovog puta moglo dostići jedino akos e za Maestrale javi gotovo 40 ulagača, a to je teško očekivati. Kako je poznato, država u natječaju za obvezujuće ponude ne planira mijenjati početnu cijenu tvrtki, već ostale propozicije kao što je način plaćanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close