Za otkazanu policu dopunskog HZZO-a ne treba platiti dug

Autor: Poslovni.hr , 05. svibanj 2016. u 10:06
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ako pacijent obavi neki pregled i tek potom raskine policu, ipak će mu stići račun za pregled koji je obavio dok je imao dopunsko.

Svi pacijenti koji su otkazali policu dopunskog osiguranja HZZO-a i potom dobili račun uime naknade štete nisu dužni to platiti jer je takav potez HZZO-a inspekcija Ministarstva gospodarstva ocijenila nepoštenom i zavaravajućom poslovnom praksom suprotnom zakonu i europskim direktivama!

Do navedenog inspekcijskog zaključka došlo je, kako doznajemo, ovih dana i žalba HZZO-a ne odgađa njegovu primjenu. Koliko je takvih “dužnika”, u HZZO-u nam nisu odgovorili pozivajući se da je u tijeku upravni postupak. Svi oni, međutim, na temelju takvog rješenja mogu tražiti povrat svojih uplaćenih dugova.

Kako doznaje Večernji list, u Zavodu su se pozivali na Opće uvjete na koje pristaju svi pri potpisivanju ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju, ali je inspekcija zaključila kako isti ti Opći uvjeti kada se radi o “šteti” nisu potpuni te da je potrošač bio potpuno informiran, vjerojatno ne bi sklopio takav ugovor!

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close