Za obnovu vodoopskrbnog sustava i priključke na javnu vodoopskrbu 19,4 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. lipanj 2014. u 17:35
Ivica Galovic/PIXSELL

Ukupna predviđena ulaganja u sanaciju šteta na priključcima na vodne građevine na poplavljenim područjima procijenjena su na 19,4 milijuna kuna.

Ukupna predviđena ulaganja u sanaciju šteta na priključcima na vodne građevine na poplavljenim područjima procijenjena su na 19,4 milijuna kuna, a utrošit će se na rekonstrukciju i obnovu vodoopskrbnog sustava i 4.226 priključka na građevine za javnu vodoopskrbu, priopćeno je danas iz Ministarstva poljoprivrede.

Iz Ministarstva su, naime, izvijestili da je omogućeno financiranje priključivanja na javnu vodoopskrbu na područjima na kojima je odlukom Vlade od 20. svibnja proglašena katastrofa.

Upravno vijeće Hrvatskih voda, kojem predsjeda ministar Tihomir Jakovina, dopunilo je odluku o izvršenju plana upravljanja vodama za 2014.

Tom je dopunom omogućeno financiranje svih kućnih priključaka na građevine za javnu vodoopskrbu na područjima za koja je odlukom Vlade od 20. svibnja proglašena katastrofa, a koje će se financirati iz naknade za korištenje voda, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close