‘Za novac ubačen u HDZ-ovu rupu bez dna mogli smo imati elektranu’

Autor: Agencija VLM , 17. listopad 2012. u 16:17
Natalija Martinčević (PXL)

Samo iz HEP-a izvučeno je oko milijardu eura i ubačeno u HDZ-ovu rupu bez dna umjesto da se investiralo, upozorava Klub HNS-a.

– Samo za novac izvučen iz HEP-a i ubačen u HDZ-ovu rupu bez dna mogla se napraviti cijela elektrana, poručili su iz HNS-a nakon saborske rasprave o Zakonu o energiji na kojoj su, tvrde, zastupnici HDZ-a iznijeli niz neistina.

– Ono što je možda bilo i najalarmantnije jest činjenica da su oni danas zastupnike i Vladu pozvali da ne primjene odluke na koje se Hrvatska obavezala prilikom zaključenja pregovora s Europskom unijom,  upozorila je saborska zastupnica HNS–a Natalija Martinčević.

Iako je Hrvatska preuzela obavezu usklađenja svog zakonodavstva sa zakonodavstvom Europske unije, HDZ sugerira da bi se to trebalo zaobići i ne primijeniti ono što smo potpisali, što HNS smatra vrlo opasnom porukom od strane HDZ –a, poručili su u priopćenju.

– Kod Zakona o energiji ne radi se samo o ispunjavanju obveza prema EU već i prema konačnom preuzimanju odgovornosti u energetskom sektoru. Prošla je Vlada sve ove godine gurala glavu u pijesak, kupovala socijalni mir, a ujedno izvlačila novac iz energetskih kompanija, istaknula je Martinčević.

Samo iz Hrvatske elektroprivrede izvučeno je oko milijardu eura i ubačeno u HDZ-ovu rupu bez dna umjesto da se investiralo, upozorava Klub HNS-a.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kad li će komunisti prestati pričati o HDZ-u? Čini mi se da nikada neće prestati pričati o HDZ-u kao što nisu u Jugoslaviji prestajali pričati o Njemcima koji su uništili državu. Nesposobni političari moraju imati neko opravdanje a ovi kao Hare Krišna ponavljaju svoju mantru u beskraj. Umoran sam od njihovih isprika i nesposobnosti.

New Report

Close