Novi datum primjene poreza na nekretnine: Dva su moguća termina

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2017. u 08:11
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u četvrtak u Koprivnici rekao da će se početak primjene poreza na nekretnine znati za nekoliko tjedana, nakon što se provede niz stručnih rasprava koje će predvoditi Ministarstvo financija.

Premijer je odgovarajući na novinarska pitanja  nakon sastanka s domaćinima u zgradi  Koprivničko-križevačke županije  ponovio da je odgoda posljedica političke procjene prema kojoj je nužno vidjeti koje su posljedice tog poreza važnog za jedinice lokalne i područne samouprave kao nenamjenski prihod.

 Nužno je da se svi informiraju o ciljevima tog lokalnog poreza, o smislu onoga što je do sada predstavljala komunalna naknada i spomenička renta – rekao je Plenković.

Kao mogući datumi novog lansiranja sada se spominju početak drugog kvartala 2018. godine ili 1. siječnja 2019. godine, piše Jutarnji list.

Ministar financija Zdravko Matić, također u četvrtak, ponovio je svoju izjavu da porez na nekretnine nije novi namet.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ovo nesmije proci.prvo ukinuti milion gradova opcina i uhljeba , smanjiti sve poreze pa onda pričati o ovome.ako se ovo dozvoli onda nismo nego za uništiti.

svaki porez na nekretnine uvod je u tešku pljačku građana jer će se taj namet svakih par godina povećavati i za 4-5 godina biti će dvostruko veći od sadašnje komunalne naknade, a što će biti za 5-10 godina strah me i pomisliti!

Ne znam, ja sam ponovio svoju izjavu da sam otkrio hladnu fuziju i ljudi mi i dalje ne vjeruju… Čudno.

New Report

Close