Za kaznu od 10 kuna žena mora platiti 1000 kuna troškova

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2019. u 11:21
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Stranke pravo na žalbu imaju u roku od 8 dana.

Općinski sud u Čakovcu objavio je sadržaj nepravomoćne presude donijete 14. ožujka u kojoj piše da P.K. iz Macinca mora platiti 10,57 kuna tvrtki koja se bavi odvozom komunalnog otpada na tom području te dodatno 1.047,50 kuna sudskih troškova, piše emedimurje.

U presudi je navedeno kako P.K. nije platila račune za odvoz smeća za razdoblje od siječnja do svibnja 2018. godine te je tvrtka zadužena za tu djelatnost podigla ovrhu protiv nje. Sveukupno je dugovala 300 kuna, a taj je novac i upaltila u rujnu 2018. godine pa je taj dio zahtjeva za ovrhom i povučen.

Ipak, zahtjev za ovrhom podnesen je prije no što je P.K. platila zakašnjele rate pa je slučaj došao do Općinskog suda gdje je odlučeno da je zbog zakašnjenja bila dužna platiti i zatezne kamate, koje na 300 kuna dugovanja za razdoblje od siječnja do svibnja 2018. iznose 10,57 kuna, sud je odredio da P.K. taj iznos mora isplatiti tvrtki za odvoz komunalnog otpada.

"Obzirom da je tuženica tražbinu tužitelja s osnova glavnice platila nakon utuženja, ista je dužna tužitelju naknaditi i troškove ovog postupka", piše u presudi.

To znači da će P.K. morati platiti čak skoro 100 puta više za sudske troškove no što je platila zatezne kamate u iznosu od 10,57 kuna.

Stranke pravo na žalbu imaju u roku od 8 dana. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Neka stranka nazove Plenkija koji ce sudu objasniti da je zaboravio platiti i da se to moze svakome dogoditi.

Boze moj u kojoj mi slucajnoj drzavi živimo to nisu istine….

U jednom slucaju deru sa 100 puta vecim kaznama za banalne iznose…. a na drugoj strani desetci milijardi isparuje u brodogradilistima uz pomoc politicara… da ne spominjemo druge spalionice novca zasad

New Report

Close