Za izgradnju bolnice Pula 11 ponuda

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2014. u 15:28
Photo:Thinkstock

Procijenjena vrijednost izgradnje bolnice je je 470 milijuna kuna, izvođač će se odabrati u roku od 60 dana.

Na međunarodni natječaj za gradnju i dogradnju Opće bolnice Pula stiglo je ukupno 11 ponuda domaćih i inozemnih ponuđača, objavio je Glas Istre. Procijenjena vrijednost izgradnje bolnice je je 470 milijuna kuna bez PDV-a, a sudeći prema ponuđenim cijenama izgradnje, svi su se potencijalni izvođači uspjelu "ugurati" u predloženi financijski okvir.

Zagrebačka Tehnika dala je jednu od najpovoljnijih ponuda u iznosu od 354 milijuna kuna, njemački Strabag nudi posao vrijedan 427 milijuna, zajednica ponuditelja GP Krk- Impressa Piazzarotti & C.S.p.A.-Termigas Spa bolnicu bi izgradila uz bruto cijenu od 474,5 milijuna. Ponuda Zagrebgradnje iznosi 352 milijuna kuna, zagrebačkog Kamgrada 357 milijuna, a križevačkog Radnika 402 milijuna kuna.

Zajedničku ponudu tešku 399 milijuna poslali su španjolski Obrascon Huarte Lain i češki OHL ŽS a.s, a cijenu su dopunom ponude smanjili za 4,17 milijuna. Splitske tvrtke Lavčević i Lavčević – inženjering zajednički su istaknule cijenu od 342 milijuna kuna, dok je Gradnja Osijek istaknula ponudu od 382 milijuna kuna. Najskuplja je ponuda je talijanskog C.M.B.-a, koja iznosi 513 milijuna kuna, dok je najpovoljniji bio talijanski Vianini Lavori s 337 milijuna kuna.Rok u kojem će Povjerenstvo ocijeniti ponude i odabrati najpovoljnijeg izvođača je 60 dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close