Za izbore za Europski parlament kandidiralo se 28 lista

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. ožujak 2013. u 08:09
Guliver/Thinkstock

DIP će u narednih 48 sati provjeriti valjanost kandidatura i objaviti zbirnu listu, koja će biti složena po abecedi.

U ponoć je istekao rok za predaju kandidacijskih lista za izbore za Europski parlament, a DIP-u je pristiglo ukupno 28 lista – 27 stranačkih i jedna lista grupe građana.

DIP će u narednih 48 sati provjeriti valjanost kandidatura i objaviti zbirnu listu, koja će biti složena po abecedi. Zbirna lista bit će objavljena u dnevnom tisku, a uz nju će se objaviti i letak kojim će se birače kratko izvijestiti o čemu odlučuju, koja je uloga Europskog parlamenta te kako glasovati, budući da je riječ o prvim izborima s tzv. preferencijalnim listama.

To znači da će birači moći zaokružiti redni broj jedne liste, a zatim će, ako žele, moći dati prednost jednom od kandidata s liste koju su zaokružili. Izborna kampanja počet će 21. ožujka, a trajat će do izborne šutnje, 13. travnja.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Tako je, križ i amen![emo_namigusa]

Katastrofa! Koja pohlepa! Unistili su ovu zemlju, ljudi kopaju po smecu i gore, a sad da biram tko ce se jos obogatiti? Svi trebamo izici i prekriziti listice skroz.

ja neću izaći, ne želim imati ništa s EU izborima i punjenjem džepova naših političara koji su nas i doveli u ovu katastrofalnu situaciju!!! [emo_palacd]

Ne izaći ili izaći pa poništiti listić, pitanje je sad! Kako se bagra pomamila za sinekurama…..jao nama sa takvim kandidatima!

New Report

Close