Za “dug” od nula kuna mora platiti kaznu

Autor: Poslovni.hr , 30. srpanj 2017. u 11:15
Foto: Thinkstock

Iznos koji mora podmiriti je visina dnevne parkirne karte, odnosno ugovorne kazne.

Na adresu jednog Našičanina proteklih je dana stigla “čestitka” iz komunalne tvrtke Našički park d.o.o. zbog neplaćenog “duga” za počinjeni prekršaj parkiranja pod prijetnjom ovrhe! Sasvim uobičajena praksa naplate potraživanja, složit ćete se, no ono što u ovome slučaju izaziva čuđenje, negodovanje, pa i podsmijeh ne samo Našičanina nego i svih onih koji su na Facebooku pročitali jest činjenica da iz spomenute gradske komunalne tvrtke prijete za prekršaj počinjen prije četiri godine!? Naime, u opomeni koju je čitatelj objavio na FB-u navedeno je da je korisnik parkiranja 28. svibnja 2013. počinio povredu članka 10. i 30. odredbe o javnim parkiralištima za Grad Našice.

No, da stvar bude apsurdnija – opomena mu je poslana zbog “duga” od 0,00 kuna.

S obzirom na to da nije platio 0,00 kuna, odnosno, kako se navodi i pojašnjava u opomeni, nije postupio po nalogu, poziva se, vjerovali ili ne – da plati 36 kuna, i to u roku osam dana od primitka opomene datirane 19. srpnja.

Iznos koji mora podmiriti je visina dnevne parkirne karte, odnosno ugovorne kazne. Ako ne postupi po opomeni, pokrenut će se ovršni postupak, piše Glas Slavonije.

Komentirajte prvi

New Report

Close