Za ‘cleantech’ startupe više od milijun kuna nagrada

Autor: Bernard Ivezić , 13. ožujak 2018. u 22:00
Martina Cvetković lani je bila u finalu/Goran Kovačić/PIXSELL

Tvrtke iz Hrvatske mogu se uključiti u ovogodišnje natjecanje za inovacije u energetici PowerUp!

Inovacijska mreža InnoEnergy organizira paneuropsko natjecanje za inovacije u energetici PowerUp! vrijedno više od milijuna kuna, a u koje se mogu uključiti i startupi iz Hrvatske.

Uz nagradni fond od 150 tisuća eura, pobjednike očekuje i sudjelovanje u poslovnom akceleratoru Highwayju. Dalibor Marijanović, osnivač i partner Invento Capital Partnersa, koji je kao lokalni HUB za Hrvatsku zadužen za podršku natjecanju, uvjeren je da će i ove godine konkurencija biti jaka. Lani je do finala došao hrvatski startup Balmaris riječke inovatorice Martine Cvetković, koja je razvila isplativo i ekološki prihvatljivo rješenje za obradu balastnih voda.

"Uz podršku odličnih mentora dobro ćemo pripremiti nove hrvatske natjecatelje prvo za polufinale u Zagrebu, a onda i finale u Pragu", kaže Marijanović. Dodaje da je ovo prilika domaćim poduzetnicima za edukaciju, poliranje svog inovativnog projekta i dokazivanje na europskoj sceni kao i za nezanemarive nagrade koje dobivaju tri najbolja projekta. Zsolt Winkler, voditelj Open Innovation HUB-a MOL Grupe, partnera lanjskog izdanja natjecanja, kaže da im je podrška startupima ključan korak u ostvarenju glavnih ciljeva vlastite 2030 strategije. 

"Uvjeren sam da će nam partnerstvo s InnoEnergyjem pomoći da postanemo vitalan dio europskog inovacijskog ekosistema te smo uzbuđeni što ćemo surađivati na novim projektima", kaže Winkler. Jakub Miler, izvršni direktor InnoEnergy CE, kaže da natjecanje PowerUp! grade ne samo na vlastitom iskustvu organizacije već i na poslovno orijentiranom pristupu. Pojašnjava da je InnoEnergy vodeći Cleantech akcelerator, jer ulažu svo troje: financijska sredstva, znanje i kontakte. "Upravljamo globalno najvećim inovacijskim ekosistemom s više od 320 članova;  vodećih energetskih kompanija u Europi, akademskih te istraživačkih centara", zaključuje Miler.

Komentirajte prvi

New Report

Close