Za četiri godine na Kajzerici Obrtnički centar s učilištem

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. svibanj 2013. u 13:47
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Uz obrtničko učilište u Centru će biti internat za nastavnike i učenike te trgovački centar gdje će obrtnici nuditi svoje proizvode

Za četiri godine na zagrebačkoj Kajzerici izgradit će se višenamjenski Obrtnički centar s učilištem prema projektu arhitekta Ivana Galića, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Uz obrtničko učilište u Centru će biti internat za nastavnike i učenike, trgovački centar gdje će obrtnici nuditi svoje proizvode, višenamjenska dvorana za izložbe, sajmove i skupove, prostor za obrtničku komoru i udruženje zagrebačkih obrtnika, parkirališta i garaže.

Zagreb u zadnjih stotinu godina nije dobio prostor za obrtničke potrebe i njihovo strukovno obrazovanje, izjavio je predsjednik zagrebačke Obrtničke komore Ivan Obad, zadovoljan susretljivošću Grada i gradonačelnika u realizaciji tog projekta.

Obad se stoga nada da će 20-ak tisuća zagrebačkih obrtnika 2. lipnja (na drugi krug lokalnih izbora) znati prepoznati tko im je pomogao.

Obrtnički centar gradit će se na zapadu Zagrebačkog velesajma na parceli površine 16.600 metara četvornih, ukupna brutto površina bit će 39 tisuća metara četvornih.

U susjedstvu će mu biti kompleks Uriho s domom za osobe s invaliditetom, Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija, nova škola i vrtić.

Škola i vrtić bit će gotovi iduće godine u rujnu, najavio je gradonačelnik Milan Bandić.

Ako su obrtničke zgrade u Ilici i na Mažuranićevu trgu obilježili arhitekturu 20. stoljeća, onda će obrtnički kompleks obilježiti onu 21. stoljeća, uvjeren je Bandić.

Zagreb mora graditi sadržaje koji ga čine velikim gradom, kaže prvi čovjek Zagreb Plana, Partnerskog vijeća Grada Mladen Vedriš koji kao i Bandić vjeruje da će Zagreb za svoje projekte uspjeti povući i sredstva iz EU-fondova.

Na natječaj za izradu idejnog rješenja Obrtničkog centra na Kajzerici stigla su četiri rada, a prva je nagrada pripala arhitektu Galiću.

Glede naselja Savica gdje građani potpisuju peticiju protiv gradnje crkve, Bandić diplomatski kaže da će se crkva napraviti, ali da se ništa neće raditi dok ne bude konsenzusa sa građanima.

Komentirajte prvi

New Report

Close